Een eerste probleem: de tarifering per eenheid in de RVT-ROB's

31/03/15 om 06:00 - Bijgewerkt op 30/11/16 om 11:48

De apothekers wijzen ons op de problemen die zij vanaf 1 april van dit jaar zullen kennen met de wekelijkse tarifering per eenheid. Zij zullen immers een behandeling voor een week moeten afleveren met de door de arts bepaalde posologie en tegen een eenheidsprijs die op de prijs van de grootste verpakking gebaseerd is. Deze maatregel is bedoeld om verspilling in de RVT-ROB's te voorkomen. Maar het is de apotheker die er de financiële gevolgen van zal dragen. De apotheker ontvangt een forfaitair honorarium per patiënt en per week van 3 euro (het resultaat van de transformatie van het huidige honorarium), ongeacht het aantal afgeleverde geneesmiddelen. Hij kan ook onder bepaalde voorwaarden de rest van een niet volledig verbruikte verpakking hergebruiken voor een andere patiënt in een RVT-ROB. Hij moet daarvoor een overeenkomstig voorschrift ontvangen.

...

Verder lezen?

Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikels uit de Apotheker

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd * de Apotheker is een medisch vakblad. De Belgische wetgeving zegt dat alleen zorgverleners met een Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze site.
of

ClubVIP-leden hebben onbeperkt toegang tot alle artikels van de Apotheker

Ik wil lid worden Ik ben al lid