Medische apps met CE-certificering

19/11/12 om 12:00 - Bijgewerkt op 30/11/16 om 11:32

Twee apps hebben in Nederland een CE-certificering gekregen en dat is een primeur. Dit Europese keurmerk is erg belangrijk maar wakkert tegelijkertijd ook opnieuw de discussies aan over de klinische validatie van dit soort toepassingen. 'Moet ik naar de dokter' was een initiatief van een huisartsenpost in Apeldoorn. Het geeft de patiënt op zijn computer thuis een uitgebreide maar eenvoudige vragenlijst door. Als de patiënt deze heeft ingevuld, krijgt hij meteen advies of hij al dan niet een arts moet raadplegen. Via de andere app, de 'ip Plaslijst' kan de patiënt perfect bijhouden hoeveel hij heeft gedronken en hoeveel hij heeft geplast. De informatie wordt bijgehouden en kan door de uroloog van de patiënt worden geëvalueerd. De CE-certificering zegt echter alleen iets over de Europese normen voor medische hulpmiddelen. Het zegt niets over de medische inhoud en de klinische validatie.

...

Verder lezen?

Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikels uit de Apotheker

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd * de Apotheker is een medisch vakblad. De Belgische wetgeving zegt dat alleen zorgverleners met een Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze site.
of

ClubVIP-leden hebben onbeperkt toegang tot alle artikels van de Apotheker

Ik wil lid worden Ik ben al lid