Diabetes op kerstavond

17/12/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/11/16 om 11:34

Even enige soepelheid aan de dag leggen, kan geen kwaad. Echte uitspattingen zijn echter uit den boze. De prijs voor een bacchanaal kan hoog zijn. Diabetici moeten ook op de feest- dagen enige zelfdiscipline hebben. Een glas aperitief of een glas wijn, niet beide. 'Zuivere' alcoholhoudende dranken (cava, wijn) zijn minder zoet dan 'gesuikerde' dranken zoals cocktails of likeur. Alcohol verhoogt de bloedsuikerspiegel. Vergezel het met enkele hapjes op basis van brood of rauwkost. Vermijd noten, opgevulde dadels... Een ruime geut sinaas- appelsaus bij de kalkoen is geen goed idee. De feesttijd mag geen moment zijn waarop alle remmen worden losgelaten. De bloedsuikerspiegel geregeld controleren en misschien zelfs eens iets meer dan anders, kan nuttig zijn.

...

Verder lezen?

Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikels uit de Apotheker

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd * de Apotheker is een medisch vakblad. De Belgische wetgeving zegt dat alleen zorgverleners met een Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze site.
of

ClubVIP-leden hebben onbeperkt toegang tot alle artikels van de Apotheker

Ik wil lid worden Ik ben al lid