Hou rekening met agorafobie

17/12/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/11/16 om 11:34

Een van dé basisregels die moeten gevolgd worden bij het inrichten van kooien voor konijnen en rodentia is het voorzien van een plek om te schuilen. "Al deze dieren kampen met agorafobie. In het wild zoeken ze altijd muren of afgeschermde plekken op om langs te lopen. Stop je zo'n dier in een open kooi, dan wordt het onrustig en nerveus. Zo'n knaagdier in een naakte omgeving onderbrengen, is een vorm van dierenmishandeling. Zo'n schuilplek kan bestaan uit een soort huisje, of een houten of kartonnen hokje of een buis (bij kleinere dieren). Bij dieren die in een buitenverblijf zitten, moet ook altijd voldoende bescherming tegen de zon worden aangebracht. Knaagdieren en konijnen zijn gevoelig voor oververhitting", zegt dr. Jan Van Assche.

...

Verder lezen?

Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikels uit de Apotheker

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd * de Apotheker is een medisch vakblad. De Belgische wetgeving zegt dat alleen zorgverleners met een Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze site.
of

ClubVIP-leden hebben onbeperkt toegang tot alle artikels van de Apotheker

Ik wil lid worden Ik ben al lid