Voor het eerst is er in ons land een vrouw besmet geraakt met het apenpokkenvirus. Dat maakte Sciensano woensdag bekend op een persbriefing. Het totaal aantal besmettingen lijkt evenwel af te toppen. Volgens de laatste cijfers staat de teller op 546 besmettingen.

In de eerste helft van dit jaar kregen de meeste spoedgevallendiensten méér patiënten over de vloer dan in dezelfde periode in 2019, voor de coronapandemie. Dat blijkt uit een bevraging van VRT NWS bij 20 Vlaamse ziekenhuizen. In twee op de drie bevraagde ziekenhuizen zijn de aanmeldingen op spoed met 10 procent of méér gestegen.

De tweede meest voorkomende pathologie die artsen aanduiden op de online verwijsbrief naar een Bewegen Op Verwijzing-coach zijn mentale aandoeningen, gevolgd door diabetes type 2, cardiovasculaire aandoeningen en artrose. Overgewicht en obesitas staan op één.

De Kamer keurde op 20 juli het wetsontwerp van minister Vandenbroucke (Vooruit) - mee ondertekend door minister Van Quickenborne (Open VLD) - goed dat de Toezichtscommissie in de Kwaliteitswet regelt. Aan de oorspronkelijke tekst werd flink gesleuteld.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

de Apotheker op Twitter

Partner content

De Apotheker Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overhe­den de toegang tot het netwerk van De Apotheker. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.