De FOD Volksgezondheid lanceert met minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, een campagne tegen het overmatige gebruik van psychofarmaca.

Het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA keurde op 14 september een aanbeveling goed om Spikevax XBB.1.5 - een geüpdatete versie van het Moderna-vaccin tegen Sars-CoV-2 - tot de markt toe te laten. De Europese Commissie volgde ondertussen het advies en gaf de authorisatie.

Na een lange zoektocht startte Jo Swartenbroekx -tot dan hoofd van de ziekenhuisapotheek bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen- begin 2023 als directeur algemene ziekenhuizen bij Zorgnet-Icuro. Vorige week werd de samenwerking beëindigd.

Xavier De Cuyper is sinds 1 september met pensioen. De ministerraad benoemde pas zijn opvolger.

Recentste editie

Hoe maken we jongeren warm voor de apotheek? - Laattijdige betalingen: nieuwe regels op komst - ChatGPT scoort op kennis... en empathie

Lees het magazine

In gesprek

Uit het magazine

Isabelle Defrance omschrijft zichzelf als adviserend apotheker, trainer en coach. Ze gebruikt die vaardigheden om apothekers te helpen patiënten te motiveren om goed voor zichzelf te zorgen. Dit jaar nam ze deel aan een nieuw project van de 'Union Pharmaceutique du Hainaut Occidental et Central' (Uphoc) voor een meer ecologisch verantwoorde apotheek.

Lees het artikel

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

Partner content

De Apotheker Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overhe­den de toegang tot het netwerk van De Apotheker. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.