40 procent betrokkenen bomaanslagen heeft blijvend gehoorverlies of tinnitus

09/10/18 om 09:00 - Bijgewerkt om 09:35

De aanslagen in de luchthaven van Zaventem op 22 maart 2016 eisten heel wat slachtoffers. Al tijdens de eerste fase werd duidelijk dat bij de vele acute trauma's, één fysiek letsel nagenoeg onzichtbaar was. Betrokkenen werden gesensibiliseerd om ook schade aan het gehoor te melden. Bijgevolg werden 56 mensen op de dienst NKO in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen behandeld. De resultaten van hun traject werden recent gepubliceerd. "Na behandeling tonen alle patiënten een verbetering, maar 40 procent blijft over met permanente klachten als gehoorverlies of tinnitus. Lawaaitrauma is een ernstig trauma dat zo snel mogelijk behandeld moet worden in een gespecialiseerd centrum," zegt Prof. Annick Gilles van het UZA.

...

Verder lezen?

Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikels uit de Apotheker

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd * de Apotheker is een medisch vakblad. De Belgische wetgeving zegt dat alleen zorgverleners met een Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze site.
of

ClubVIP-leden hebben onbeperkt toegang tot alle artikels van de Apotheker

Ik wil lid worden Ik ben al lid