In Europa staat de week van 20 tot 26 april in het teken van vaccinatie. De Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU) moedigt zorgprofessionals in die context aan om volop hun rol te spelen om mythes en fake news over vaccinatie te counteren aan de hand van begrijpelijke en feitelijke uitleg aan hun patiënten. Tegelijk roept de coalitie de lidstaten op om de systematische vaccinatie voort te zetten.

De WGO publiceerde nieuwe richtlijnen om de landen te helpen om de essentiële vaccinatiediensten te beschermen tijdens de coronacrisis. De organsitie wijst erop dat elk jaar miljoenen levens worden gered dank zij vaccinatie - erkend als één van de meest kostenefficiënte zorginterventies. Toch zijn nog steeds zo'n 20 miljoen kinderen in de wereld niet of onvoldoende gevaccineerd.

De wereldvaccinatieweek van de WGO, van 24 tot 30 april, staat in het teken van #VaccinsWork for All. De nadruk ligt daarmee op de manier waarop vaccinaties werken, en op de mensen die ze ontwikkelen, toedienen en krijgen: zij zijn helden want ze beschermen eenieders gezondheid, overal.

De international farmaceutische federatie FIP ten slotte stelt een Twitter Quiz over vaccinatie voor, op zaterdag 25 april om 8u (GMT), en op zondag 26 april om 19u (7PM GMT). Er is ook een Twitter Chat #FIPYPGVaccinesChat. Beide zijn initiatieven van de jonge apothekers van de FIP (@FIPYPG).

In Europa staat de week van 20 tot 26 april in het teken van vaccinatie. De Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU) moedigt zorgprofessionals in die context aan om volop hun rol te spelen om mythes en fake news over vaccinatie te counteren aan de hand van begrijpelijke en feitelijke uitleg aan hun patiënten. Tegelijk roept de coalitie de lidstaten op om de systematische vaccinatie voort te zetten.De WGO publiceerde nieuwe richtlijnen om de landen te helpen om de essentiële vaccinatiediensten te beschermen tijdens de coronacrisis. De organsitie wijst erop dat elk jaar miljoenen levens worden gered dank zij vaccinatie - erkend als één van de meest kostenefficiënte zorginterventies. Toch zijn nog steeds zo'n 20 miljoen kinderen in de wereld niet of onvoldoende gevaccineerd.De wereldvaccinatieweek van de WGO, van 24 tot 30 april, staat in het teken van #VaccinsWork for All. De nadruk ligt daarmee op de manier waarop vaccinaties werken, en op de mensen die ze ontwikkelen, toedienen en krijgen: zij zijn helden want ze beschermen eenieders gezondheid, overal.De international farmaceutische federatie FIP ten slotte stelt een Twitter Quiz over vaccinatie voor, op zaterdag 25 april om 8u (GMT), en op zondag 26 april om 19u (7PM GMT). Er is ook een Twitter Chat #FIPYPGVaccinesChat. Beide zijn initiatieven van de jonge apothekers van de FIP (@FIPYPG).