Dik een half jaar geleden - in maart 2018 - ging de informatiecampagne rond nucleaire risico's van start. De verdeling van jodiumtabletten was ondertussen al aangepast en aan de apothekers werd gevraagd om de - vaak ongeruste - patiënten te informeren. En, laat ons duidelijk zijn, op dat moment zaten de nucleaire installaties in ons land nog niet in het midden van de storm waardoor elk gesprek bij de bakker of de slager over nakend elektriciteitstekort en scheurtjes in kernreactoren ging.

In tempore non suspecto, na de start van de campagne, hebben de inspecteurs van het FAGG de Belgische apothekers bevraagd over de manier waarop zij de nucleaire campagne mee hebben ondersteund. Zelfs het FAGG was aangenaam verrast door de respons. Gemiddeld had 99,5 procent van de apotheken de aanbevolen voorraad stabiele jodiumtabletten in huis en gaf 91 procent van de apothekers de patiënten informatie en advies bij de aflevering van de tabletten.

"Deze steun is onmisbaar voor het slagen van een dergelijke nationale campagne. Apothekers spelen immers een sleutelrol om het publiek correct te informeren op het gebied van volksgezondheid", gooit het FAGG nog een bloemetje achterna.

www.fagg.be

Dik een half jaar geleden - in maart 2018 - ging de informatiecampagne rond nucleaire risico's van start. De verdeling van jodiumtabletten was ondertussen al aangepast en aan de apothekers werd gevraagd om de - vaak ongeruste - patiënten te informeren. En, laat ons duidelijk zijn, op dat moment zaten de nucleaire installaties in ons land nog niet in het midden van de storm waardoor elk gesprek bij de bakker of de slager over nakend elektriciteitstekort en scheurtjes in kernreactoren ging.In tempore non suspecto, na de start van de campagne, hebben de inspecteurs van het FAGG de Belgische apothekers bevraagd over de manier waarop zij de nucleaire campagne mee hebben ondersteund. Zelfs het FAGG was aangenaam verrast door de respons. Gemiddeld had 99,5 procent van de apotheken de aanbevolen voorraad stabiele jodiumtabletten in huis en gaf 91 procent van de apothekers de patiënten informatie en advies bij de aflevering van de tabletten."Deze steun is onmisbaar voor het slagen van een dergelijke nationale campagne. Apothekers spelen immers een sleutelrol om het publiek correct te informeren op het gebied van volksgezondheid", gooit het FAGG nog een bloemetje achterna.