Malua Bay ligt zo'n 300 km ten zuiden van Sydney. In de nacht van oud naar nieuw werd het huis van Raj Gupta door de bosbranden verwoest, net als een groot deel van de stad, die nu zonder stroom en communicatiemiddelen zit. De 52-jarige apotheker verblijft in een tijdelijke woning in het nabijgelegen Batemans Bay, maar reist elke dag naar zijn apotheek in Malua Bay, die hij koste wat het kost wil openhouden.

"Dit is nu eenmaal mijn job", vertelt hij aan de Australische nieuwszender SBS News. "Patiënten kwamen me zeggen dat ze niet alleen hun huis en hun bezittingen kwijt waren, maar ook hun medicatie."

"Stroom en communicatiemiddelen zijn uitgevallen, waardoor ik geen betalingen kan ontvangen, maar dat is niet echt een probleem. Ze komen later wel terug om te betalen, de inwoners hier zijn oprechte en eerlijke mensen. Hoofdzaak is nu dat ik mijn patiënten kan helpen."

Bron: SBS News

Malua Bay ligt zo'n 300 km ten zuiden van Sydney. In de nacht van oud naar nieuw werd het huis van Raj Gupta door de bosbranden verwoest, net als een groot deel van de stad, die nu zonder stroom en communicatiemiddelen zit. De 52-jarige apotheker verblijft in een tijdelijke woning in het nabijgelegen Batemans Bay, maar reist elke dag naar zijn apotheek in Malua Bay, die hij koste wat het kost wil openhouden. "Dit is nu eenmaal mijn job", vertelt hij aan de Australische nieuwszender SBS News. "Patiënten kwamen me zeggen dat ze niet alleen hun huis en hun bezittingen kwijt waren, maar ook hun medicatie.""Stroom en communicatiemiddelen zijn uitgevallen, waardoor ik geen betalingen kan ontvangen, maar dat is niet echt een probleem. Ze komen later wel terug om te betalen, de inwoners hier zijn oprechte en eerlijke mensen. Hoofdzaak is nu dat ik mijn patiënten kan helpen."Bron: SBS News