"Een mooie erkenning in het jaar dat we ons 50-jarig bestaan vieren!", klinkt het bij het BCFI.

De accreditering wordt voor drie jaar verleend door Cebam, het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine. Dat is een onafhankelijk, multidisciplinair en interuniversitair medisch wetenschappelijk instituut. Hun cel Validatie heeft als taak praktijkrichtlijnen en medisch-wetenschappelijke informatie voor de eerstelijnsgezondheidszorg te evalueren op wetenschappelijke kwaliteit en betrouwbaarheid.

Door het BCFI te accrediteren geeft Cebam de zorgverstrekkers, de beleidsmakers en de patiënten de garantie dat de medisch-wetenschappelijke informatie van het BCFI van methodologisch goede kwaliteit is.

Dankzij deze accreditering zullen de BCFI-publicaties kunnen overgenomen worden op de website van ebpracticenet, het referentieplatform voor evidence-based practice. Ebpracticenet publiceert namelijk uitsluitend gevalideerde praktijkrichtlijnen en betrouwbare point-of-care-informatie met het kwaliteitslabel van Cebam. Op deze manier kunnen zorgverleners op één centrale plaats gemakkelijk toegang krijgen tot EBP-informatie.

"Een mooie erkenning in het jaar dat we ons 50-jarig bestaan vieren!", klinkt het bij het BCFI.De accreditering wordt voor drie jaar verleend door Cebam, het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine. Dat is een onafhankelijk, multidisciplinair en interuniversitair medisch wetenschappelijk instituut. Hun cel Validatie heeft als taak praktijkrichtlijnen en medisch-wetenschappelijke informatie voor de eerstelijnsgezondheidszorg te evalueren op wetenschappelijke kwaliteit en betrouwbaarheid.Door het BCFI te accrediteren geeft Cebam de zorgverstrekkers, de beleidsmakers en de patiënten de garantie dat de medisch-wetenschappelijke informatie van het BCFI van methodologisch goede kwaliteit is.Dankzij deze accreditering zullen de BCFI-publicaties kunnen overgenomen worden op de website van ebpracticenet, het referentieplatform voor evidence-based practice. Ebpracticenet publiceert namelijk uitsluitend gevalideerde praktijkrichtlijnen en betrouwbare point-of-care-informatie met het kwaliteitslabel van Cebam. Op deze manier kunnen zorgverleners op één centrale plaats gemakkelijk toegang krijgen tot EBP-informatie.