Met dit project willen APB en de beroepsverenigingen de huisapothekers ondersteunen om patiënten een extra service aan te bieden, zegt projectmanager Marijke De Meuleneire.

In heel Vlaanderen zijn er intussen al zes groepen van lokale huisapothekers met thuislevering gestart: pilootproject Leuven, Overijse/Hoeilaart, Werchter/Tremelo/Keerbergen, Kortenberg/Everberg, Zaventem/Nossegem/Woluwe en Gent. Zes andere groepen staan in de startblokken: Tienen, Antwerpen centrum, Rillaar, Wemmel, Meise en een tweede groep in Leuven (Kessel-Lo). Daarnaast zijn er negen groepen in overlegfase.

"De thuislevering zal georganiseerd worden door groepjes huisapothekers uit eenzelfde regio, die eventueel om de beurt, de leveringen op zich nemen voor de hele groep. Wetenschappelijk geschoolde zorgverleners staan dus in voor de leveringen. De optimale route voor de belevering wordt berekend door het professioneel platform dat reeds jaren in gebruik is in de Nederlandse apotheken, waar thuislevering een standaard dienstverlening is."

Na de coronacrisis wordt het project zonder twijfel op nationaal niveau verder uitgerold, maakt Marijke De Meuleneire zich sterk. "Daarom zullen de beroepsverenigingen apothekers die in een lokale groep willen starten blijvend ondersteunen."

Meer info: marijke.demeuleneire@baf.be of www.baf.be.

Met dit project willen APB en de beroepsverenigingen de huisapothekers ondersteunen om patiënten een extra service aan te bieden, zegt projectmanager Marijke De Meuleneire. In heel Vlaanderen zijn er intussen al zes groepen van lokale huisapothekers met thuislevering gestart: pilootproject Leuven, Overijse/Hoeilaart, Werchter/Tremelo/Keerbergen, Kortenberg/Everberg, Zaventem/Nossegem/Woluwe en Gent. Zes andere groepen staan in de startblokken: Tienen, Antwerpen centrum, Rillaar, Wemmel, Meise en een tweede groep in Leuven (Kessel-Lo). Daarnaast zijn er negen groepen in overlegfase. "De thuislevering zal georganiseerd worden door groepjes huisapothekers uit eenzelfde regio, die eventueel om de beurt, de leveringen op zich nemen voor de hele groep. Wetenschappelijk geschoolde zorgverleners staan dus in voor de leveringen. De optimale route voor de belevering wordt berekend door het professioneel platform dat reeds jaren in gebruik is in de Nederlandse apotheken, waar thuislevering een standaard dienstverlening is."Na de coronacrisis wordt het project zonder twijfel op nationaal niveau verder uitgerold, maakt Marijke De Meuleneire zich sterk. "Daarom zullen de beroepsverenigingen apothekers die in een lokale groep willen starten blijvend ondersteunen." Meer info: marijke.demeuleneire@baf.be of www.baf.be.