De Apothekersvereniging van Brussel (UPB-AVB), Huis voor Gezondheid en het Réseau Multidisciplinaire Local de Bruxelles (rml-B) startten al in 2012 een project op om de samenwerking tussen huisartsen en apothekers te bevorderen. Samen ontwikkelden ze de tweetalige 'Handleiding voor een kwalitatief overleg tussen apotheker en huisarts'.

Daarin komen vier thema's aan bod: het voorschrift, magistrale bereidingen, misbruik en verslaving en zorgtrajecten. Elk thema is opgebouwd uit een pakket met daarin contactfiches, een handleiding en een presentatie. Hierdoor zijn de thema's gebruiksklaar en onmiddellijk inzetbaar om een overleg mee te organiseren en te structureren, luidt het.

Alle nodige info is gebundeld op een nieuwe website.

Daarnaast is er op vrijdag 24 mei 2019 rond lunchtijd een tweetalige, gratis train de trainer rond deze pakketten.

De Apothekersvereniging van Brussel (UPB-AVB), Huis voor Gezondheid en het Réseau Multidisciplinaire Local de Bruxelles (rml-B) startten al in 2012 een project op om de samenwerking tussen huisartsen en apothekers te bevorderen. Samen ontwikkelden ze de tweetalige 'Handleiding voor een kwalitatief overleg tussen apotheker en huisarts'. Daarin komen vier thema's aan bod: het voorschrift, magistrale bereidingen, misbruik en verslaving en zorgtrajecten. Elk thema is opgebouwd uit een pakket met daarin contactfiches, een handleiding en een presentatie. Hierdoor zijn de thema's gebruiksklaar en onmiddellijk inzetbaar om een overleg mee te organiseren en te structureren, luidt het.Alle nodige info is gebundeld op een nieuwe website.Daarnaast is er op vrijdag 24 mei 2019 rond lunchtijd een tweetalige, gratis train de trainer rond deze pakketten.