Euthanasie neemt toe sinds euthanasiewet 2002

10/10/16 om 10:17 - Bijgewerkt op 30/11/16 om 11:55

Sinds de invoering van de Belgische euthanasiewet in 2002 steeg jaarlijks het aantal euthanasiegevallen dat werd gemeld bij de Federale Controle en Evaluatiecommissie Euthanasie (FCECE). Deze ontwikkeling is waar te nemen bij alle patiëntengroepen. Het aandeel van aangiftes van patiënten met andere ziektes dan kanker en patiënten die ouder zijn dan tachtig, steeg buitenproportioneel. Dat blijkt uit een studie van Sigrid Dierickx, professor Luc Deliens, professor Joachim Cohen en professor Kenneth Chambaere van de onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent die verschenen is in het vaktijdschrift Canadian Medical Association Journal.

...

Verder lezen?

Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikels uit de Apotheker

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd * de Apotheker is een medisch vakblad. De Belgische wetgeving zegt dat alleen zorgverleners met een Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze site.
of

ClubVIP-leden hebben onbeperkt toegang tot alle artikels van de Apotheker

Ik wil lid worden Ik ben al lid