Als apotheker heeft u het laatste decennium de tijden zien veranderen. Die verandering heeft zich ook doorgezet in de beurs. Wat ooit een echte verkoopbeurs was, is geëvolueerd naar een informatiebeurs. Editie na editie is het soberder geworden. Van volle glazen werd het 'proevertjes'. De fietsen, robotstofzuigers en reizen die je als apotheker kon winnen, zijn er niet meer. Meer nog. Het FAGG begon standhouders lastig te vallen, het familiegebeuren kwam in het gedrang. Ongezelliger, zegt u? Eigenlijk niet. De Marc Couckes van deze wereld hebben plaatsgemaakt voor kleinere firma's met kleinere standen. De grote spelers hebben die beurs niet nodig, hun vertegenwoordigers komen tot bij u. Of niet, want steeds meer bereiken ons berichten over apothekers die zelfs niet meer de kans krijgen om bepaalde gamma's producten in hun apotheek in hun apotheek aan te bieden.

Het accreditatiesysteem waarbij ook apothekers moeten bewijzen dat ze bepaalde opleidingen of navorming volgen, betekent ook een opportuniteit voor Pharmanology. Van 'pret'beurs zijn ze overgestapt naar een 'informatie'beurs met tientallen mogelijkheden tot bijscholing, allemaal goed voor een rist accreditatiepunten. Het leuke ervan is vooral dat je, als bezoeker, kunt kiezen uit een ontzettend breed gamma van bijscholingen, een aanbod dat je als apotheker in je eigen regio onmogelijk kunt krijgen.

Maar vooral: de beurs is en blijft hét moment waarop je, als apotheker, collega's in een informele sfeer kunt ontmoeten. Bij een hapje en een tapje, ja. Als apotheker werk je vaak op een klein, goed georganiseerd eiland. Pharmanology is het moment om andere apothekers te ontmoeten, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Als apotheker heb je, zeker in deze tijden, zorgen en bekommernissen. Er wordt, ook naar onze redactie toe, geklaagd over beslissingen die genomen worden zonder dat de kleine apotheker daarbij betrokken is. Op Pharmanology zijn uw vertegenwoordigers aanwezig, drie dagen lang...Vluchten kan niet meer...

En als u dan toch naar de beurs komt, vergeet dan zeker niet om even langs onze stand te passeren. Breng de ingevulde enquête, die in het midden van dit blad zit, mee en deponeer ze in onze bus. Geraak je volgend weekend echt niet in Brussel, stuur ze dan op. Want ook wij horen graag wat uw mening is... Tot volgend weekend?

Als apotheker heeft u het laatste decennium de tijden zien veranderen. Die verandering heeft zich ook doorgezet in de beurs. Wat ooit een echte verkoopbeurs was, is geëvolueerd naar een informatiebeurs. Editie na editie is het soberder geworden. Van volle glazen werd het 'proevertjes'. De fietsen, robotstofzuigers en reizen die je als apotheker kon winnen, zijn er niet meer. Meer nog. Het FAGG begon standhouders lastig te vallen, het familiegebeuren kwam in het gedrang. Ongezelliger, zegt u? Eigenlijk niet. De Marc Couckes van deze wereld hebben plaatsgemaakt voor kleinere firma's met kleinere standen. De grote spelers hebben die beurs niet nodig, hun vertegenwoordigers komen tot bij u. Of niet, want steeds meer bereiken ons berichten over apothekers die zelfs niet meer de kans krijgen om bepaalde gamma's producten in hun apotheek in hun apotheek aan te bieden.Het accreditatiesysteem waarbij ook apothekers moeten bewijzen dat ze bepaalde opleidingen of navorming volgen, betekent ook een opportuniteit voor Pharmanology. Van 'pret'beurs zijn ze overgestapt naar een 'informatie'beurs met tientallen mogelijkheden tot bijscholing, allemaal goed voor een rist accreditatiepunten. Het leuke ervan is vooral dat je, als bezoeker, kunt kiezen uit een ontzettend breed gamma van bijscholingen, een aanbod dat je als apotheker in je eigen regio onmogelijk kunt krijgen.Maar vooral: de beurs is en blijft hét moment waarop je, als apotheker, collega's in een informele sfeer kunt ontmoeten. Bij een hapje en een tapje, ja. Als apotheker werk je vaak op een klein, goed georganiseerd eiland. Pharmanology is het moment om andere apothekers te ontmoeten, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Als apotheker heb je, zeker in deze tijden, zorgen en bekommernissen. Er wordt, ook naar onze redactie toe, geklaagd over beslissingen die genomen worden zonder dat de kleine apotheker daarbij betrokken is. Op Pharmanology zijn uw vertegenwoordigers aanwezig, drie dagen lang...Vluchten kan niet meer...En als u dan toch naar de beurs komt, vergeet dan zeker niet om even langs onze stand te passeren. Breng de ingevulde enquête, die in het midden van dit blad zit, mee en deponeer ze in onze bus. Geraak je volgend weekend echt niet in Brussel, stuur ze dan op. Want ook wij horen graag wat uw mening is... Tot volgend weekend?