Op de pagina Info Corona bundelt de APB een hele resem richtlijnen en aanbevelingen. De meest recente gaat over de wetgeving aangaande faceshields.

"Zonder twijfel heeft u reeds vragen gekregen van uw patiënten in verband met het dragen van een faceshield. Zie hierbij enkele verduidelijkingen. Het KB van 30 juni 2020 dat het dragen van het mondmasker verplicht maakt in winkel, voorziet dat: 'Wanneer het dragen van een masker of elk alternatief in stof niet mogelijk is omwille van medische redenen, mag een gelaatsscherm worden gebruikt. In het geval van controle door de politie, moet de burger die een gelaatsscherm draagt de medische reden kunnen bewijzen door een medisch certificaat.' U kan dus gelaatsschermen blijven afleveren (die het gehele aangezicht bedekken) maar u zegt er best bij dat het masker enkel om medische redenen vervangen mag worden."

Verder vindt u op dezelfde pagina onder andere een affiche over contact tracing, richtlijnen voor het personeelsbeleid, wetenschappelijke aanbevelingen, juridische vragen en zo meer.

Op de pagina Info Corona bundelt de APB een hele resem richtlijnen en aanbevelingen. De meest recente gaat over de wetgeving aangaande faceshields. "Zonder twijfel heeft u reeds vragen gekregen van uw patiënten in verband met het dragen van een faceshield. Zie hierbij enkele verduidelijkingen. Het KB van 30 juni 2020 dat het dragen van het mondmasker verplicht maakt in winkel, voorziet dat: 'Wanneer het dragen van een masker of elk alternatief in stof niet mogelijk is omwille van medische redenen, mag een gelaatsscherm worden gebruikt. In het geval van controle door de politie, moet de burger die een gelaatsscherm draagt de medische reden kunnen bewijzen door een medisch certificaat.' U kan dus gelaatsschermen blijven afleveren (die het gehele aangezicht bedekken) maar u zegt er best bij dat het masker enkel om medische redenen vervangen mag worden."Verder vindt u op dezelfde pagina onder andere een affiche over contact tracing, richtlijnen voor het personeelsbeleid, wetenschappelijke aanbevelingen, juridische vragen en zo meer.