Bij onze zuiderburen mogen de apothekers al inenten tegen de griep, met succes trouwens. Op 1 februari maakte de overheid bekend dat de apothekers ook zullen ingezet worden in de vaccinatiecampagne tegen covid-19, van zodra het vaccin van AstraZeneca beschikbaar is. "Zij zullen mogen vaccineren, want we hebben hen nodig en ze zijn over het volledige grondgebied stevig verankerd", luidt het.

Deze opening naar de apothekers is mogelijk doordat dit vaccin op de klassieke manier in de koelkast wordt bewaard (2-8°), en niet op extreem lage temperaturen zoals wel het geval is voor de RNA-vaccins van Pfizer en Moderna.

De Franse apothekers maakten al meermaals bekend dat ze bereid waren om de covidvaccinatie te ondersteunen. Ze verwijzen daarbij naar hun meerwaarde inzake toegankelijkheid en naar het succes van de lopende griepvaccinatie: 90% van de officina's vaccineerden in een week tijd 1,4 miljoen inwoners, en 3,7 miljoen in anderhalve maand.

In ons land blijft het nog wachten tot de overheid gehoor geeft aan de oproep van de apothekers, die zich intussen blijven klaarstomen om eveneens te kunnen vaccineren...

Bij onze zuiderburen mogen de apothekers al inenten tegen de griep, met succes trouwens. Op 1 februari maakte de overheid bekend dat de apothekers ook zullen ingezet worden in de vaccinatiecampagne tegen covid-19, van zodra het vaccin van AstraZeneca beschikbaar is. "Zij zullen mogen vaccineren, want we hebben hen nodig en ze zijn over het volledige grondgebied stevig verankerd", luidt het.Deze opening naar de apothekers is mogelijk doordat dit vaccin op de klassieke manier in de koelkast wordt bewaard (2-8°), en niet op extreem lage temperaturen zoals wel het geval is voor de RNA-vaccins van Pfizer en Moderna.De Franse apothekers maakten al meermaals bekend dat ze bereid waren om de covidvaccinatie te ondersteunen. Ze verwijzen daarbij naar hun meerwaarde inzake toegankelijkheid en naar het succes van de lopende griepvaccinatie: 90% van de officina's vaccineerden in een week tijd 1,4 miljoen inwoners, en 3,7 miljoen in anderhalve maand. In ons land blijft het nog wachten tot de overheid gehoor geeft aan de oproep van de apothekers, die zich intussen blijven klaarstomen om eveneens te kunnen vaccineren...