Griepseizoen luw maar nog niet voorbij

  • Bijgewerkt om

De voorbije week, van 25 februari tot 3 maart, daalde het aantal raadplegingen voor griepale syndromen in de Huisartsenpeilpraktijken tot 409 per 100.000 inwoners. Dat blijkt uit het Griepbulletin van Sciensano.

© © Belgaimage

Het aantal raaplegingen daalt in alle leeftijdsgroepen. Maar het blijft nog boven de epidemische drempel. Het is nog te vroeg om de balans op te maken van het griepseizoen.

De peilpraktijken lieten in de afgelopen week geen tests op respiratoire stalen uitvoeren. Dit griepseizoen zijn er, zoals bekend hoofdzakelijk influenza A virussen in omloop, met een overwicht aan influenza A(H3N2) virussen. Influenza A is goed voor 88% van de bevestigde infecties en influenza B voor 1% - de overige 11% is niet getypeerd. Het aantal bevestigde infecties van influenza daalt in alle leeftijdsgroepen.

De incidentie van andere acute respiratoire infecties daalt bij kinderen en volwassenen tot 64 jaar.

Het aantal ziekenhuisopnames voor een bevestigde griepinfectie met ernstige complicatie lijkt tot op dit moment niet hoog op te lopen. In de eerste 3 weken van de griepepidemie (kalenderweken 4-6) viel de geobserveerde mortaliteit (alle doodsoorzaken) in de Belgische bevolking binnen de verwachte waarden.

Bron: Griepbulletin - week 9, Sciensano

Lees meer over:

Meer