De Week van het Hartritme is een initiatief van de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA). Al 12 jaar maakt de vereniging elk jaar de Belgische bevolking bewust van de gevaren van hartritmestoornissen. De BeHRA streeft ernaar om het aantal slachtoffers van deze vaak ernstige, soms zelfs fatale, aandoeningen terug te dringen en de levenskwaliteit van hartpatiënten te verbeteren.

Dit jaar heeft de BeHRA zichzelf heruitgevonden en organiseert ze twee belangrijke nationale acties:

- Tussen 1 juni en 1oktober wordt een gratis controle van het hartritme aangeboden aan de hand van de FibriCheck-app.

- Op 16 oktober vindt de 'Restart a Heart Day' plaats, met een grote online reanimatiesessie.

Voorkamerfibrillatie is de meest voorkomende hartritmestoornis. Vanaf 40 jaar bedraagt de kans om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen een op de vier. Een tijdige diagnose is cruciaal, want zonder de juiste behandeling vergroot VKF het risico op ernstige complicaties zoals een trombose of een beroerte. Een regelamtige controle van het hartritme is dan ook essentieel.

De campagne krijgt de steun van onder meer de APB.

De Week van het Hartritme is een initiatief van de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA). Al 12 jaar maakt de vereniging elk jaar de Belgische bevolking bewust van de gevaren van hartritmestoornissen. De BeHRA streeft ernaar om het aantal slachtoffers van deze vaak ernstige, soms zelfs fatale, aandoeningen terug te dringen en de levenskwaliteit van hartpatiënten te verbeteren.Dit jaar heeft de BeHRA zichzelf heruitgevonden en organiseert ze twee belangrijke nationale acties:- Tussen 1 juni en 1oktober wordt een gratis controle van het hartritme aangeboden aan de hand van de FibriCheck-app.- Op 16 oktober vindt de 'Restart a Heart Day' plaats, met een grote online reanimatiesessie. Voorkamerfibrillatie is de meest voorkomende hartritmestoornis. Vanaf 40 jaar bedraagt de kans om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen een op de vier. Een tijdige diagnose is cruciaal, want zonder de juiste behandeling vergroot VKF het risico op ernstige complicaties zoals een trombose of een beroerte. Een regelamtige controle van het hartritme is dan ook essentieel.De campagne krijgt de steun van onder meer de APB.