"De New Yorkse apotheken zullen ingezet worden zodra er een vaccin tegen Covid-19 ontwikkeld en beschikbaar is", stelde stadsgouverneur Andrew Cuomo. Hij voegde de ziekte toe aan de lijst met aandoeningen waartegen de apothekers mogen vaccineren.

De apothekersverenigingen in New York vinden het hoog tijd dat duidelijk wordt dat de bevolking zich zal kunnen laten vaccineren tegen Covid-19. De staten moeten ook verder de hindernissen wegwerken die apotheken ondervinden om aan de noden van hun patiënten tegemoet te komen tijdens de pandemie, luidt het.

"De H1N1-pandemie in 2009 heeft aangetoond dat de apotheken en de apothekers een cruciale rol spelen in vaccinatiecampagnes. De patiënten hebben sindsdien geleerd dat ze zich steeds meer op een veilige en laagdrempelige manier kunnen laten vaccineren in de apotheek. Uit een studie van de federale overheid blijkt dat bij een pandemie 80% van de Amerikaanse bevolking zeven weken sneller kan worden ingeënt als de apothekers worden ingezet", stellen ze. Ze wijzen er tegelijk op dat de CDC de Amerikanen momenteel weer aanraadt om alle aanbevolen vaccins te krijgen. Die vaccinatie was tijdens de piek van de pandemie opgeschort omwille van de social distancing.

"De New Yorkse apotheken zullen ingezet worden zodra er een vaccin tegen Covid-19 ontwikkeld en beschikbaar is", stelde stadsgouverneur Andrew Cuomo. Hij voegde de ziekte toe aan de lijst met aandoeningen waartegen de apothekers mogen vaccineren.De apothekersverenigingen in New York vinden het hoog tijd dat duidelijk wordt dat de bevolking zich zal kunnen laten vaccineren tegen Covid-19. De staten moeten ook verder de hindernissen wegwerken die apotheken ondervinden om aan de noden van hun patiënten tegemoet te komen tijdens de pandemie, luidt het."De H1N1-pandemie in 2009 heeft aangetoond dat de apotheken en de apothekers een cruciale rol spelen in vaccinatiecampagnes. De patiënten hebben sindsdien geleerd dat ze zich steeds meer op een veilige en laagdrempelige manier kunnen laten vaccineren in de apotheek. Uit een studie van de federale overheid blijkt dat bij een pandemie 80% van de Amerikaanse bevolking zeven weken sneller kan worden ingeënt als de apothekers worden ingezet", stellen ze. Ze wijzen er tegelijk op dat de CDC de Amerikanen momenteel weer aanraadt om alle aanbevolen vaccins te krijgen. Die vaccinatie was tijdens de piek van de pandemie opgeschort omwille van de social distancing.