België staat na Denemarken in de Europese top inzake klinische studies voor nieuwe geneesmiddelen. Op wereldvlak bekleedt ons land de derde positie, na de VS en Denemarken.

Er worden in ons land elke werkdag twee nieuwe klinische studies opgestart, dat zijn er 500 per jaar. Zo'n 13.000 patiënten zijn daarbij betrokken.

De grote uitdaging om die toppositie te behouden, is de rekrutering van die patiënten. Want die blijken immers nog steeds niet altijd de weg te vinden naar de lopende studies. Alle partners in de zorgketen kunnen daartoe bijdragen.

Onder het motto '2031 heeft jou nodig!' voert het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten sinds een tijdje een publiekscampagne om het klinisch onderzoek in ons land een duwtje in de rug te geven. Deze Internationale Dag is een mooie gelegenheid om daar nog even aan te herinneren.

België staat na Denemarken in de Europese top inzake klinische studies voor nieuwe geneesmiddelen. Op wereldvlak bekleedt ons land de derde positie, na de VS en Denemarken.Er worden in ons land elke werkdag twee nieuwe klinische studies opgestart, dat zijn er 500 per jaar. Zo'n 13.000 patiënten zijn daarbij betrokken.De grote uitdaging om die toppositie te behouden, is de rekrutering van die patiënten. Want die blijken immers nog steeds niet altijd de weg te vinden naar de lopende studies. Alle partners in de zorgketen kunnen daartoe bijdragen.Onder het motto '2031 heeft jou nodig!' voert het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten sinds een tijdje een publiekscampagne om het klinisch onderzoek in ons land een duwtje in de rug te geven. Deze Internationale Dag is een mooie gelegenheid om daar nog even aan te herinneren.