Grondlegger prof. Reinhart Speeckaert: "De juiste dosis heeft een grote impact op het resultaat van de behandeling. Maar in woorden valt dat moeilijk uit te drukken. Deze app toont je de exacte hoeveelheid."

De arts, apotheker of bijsluiter vermeldt vaak maar vaag hoeveel zalf een patiënt moet aanbrengen, gaat hij verder. Prof. Speeckaert ziet dagelijks de gevolgen: "Te weinig zalf heeft geen impact en maakt de ziekte soms zelfs erger. Dat leidt tot extra kosten of andere behandelingen met mogelijk meer bijwerkingen. Te veel zalf kan dan weer neveneffecten zoals jeuk, uitdroging of verdunning van de huid veroorzaken. Een foute dosis leidt vaak tot een ongewenste uitkomst of te snelle stopzetting van de behandeling. Dat willen we met deze app voorkomen."

Vingertoppen

De app is gratis en werkt op maat. Gebruikers krijgen een korte vragenlijst over hun persoonskenmerken, hun huidaandoening, de plaatsen op het lichaam waar die voorkomt en de voorgeschreven zalf. Vervolgens berekent de app precies hoeveel zalf de gebruiker moet aanbrengen. Het resultaat wordt visueel weergegeven, aan de hand van vingertoppen zalf per lichaamsdeel. Verder vertelt de cream calculator ook welke resultaten en eventuele bijwerkingen de patiënt kan verwachten en wanneer de verpakking leeg zal zijn.

Prof. Speeckaert: "Naast een overzichtelijke lijst met aandoeningen, geeft de applicatie informatie over alle zalven en crèmes op voorschrift. Wat de patiënt invult, wordt anoniem verwerkt."

Cream Calculator is beschikbaar via Google Play, iOS en www.creamcalculator.com.

Grondlegger prof. Reinhart Speeckaert: "De juiste dosis heeft een grote impact op het resultaat van de behandeling. Maar in woorden valt dat moeilijk uit te drukken. Deze app toont je de exacte hoeveelheid." De arts, apotheker of bijsluiter vermeldt vaak maar vaag hoeveel zalf een patiënt moet aanbrengen, gaat hij verder. Prof. Speeckaert ziet dagelijks de gevolgen: "Te weinig zalf heeft geen impact en maakt de ziekte soms zelfs erger. Dat leidt tot extra kosten of andere behandelingen met mogelijk meer bijwerkingen. Te veel zalf kan dan weer neveneffecten zoals jeuk, uitdroging of verdunning van de huid veroorzaken. Een foute dosis leidt vaak tot een ongewenste uitkomst of te snelle stopzetting van de behandeling. Dat willen we met deze app voorkomen."VingertoppenDe app is gratis en werkt op maat. Gebruikers krijgen een korte vragenlijst over hun persoonskenmerken, hun huidaandoening, de plaatsen op het lichaam waar die voorkomt en de voorgeschreven zalf. Vervolgens berekent de app precies hoeveel zalf de gebruiker moet aanbrengen. Het resultaat wordt visueel weergegeven, aan de hand van vingertoppen zalf per lichaamsdeel. Verder vertelt de cream calculator ook welke resultaten en eventuele bijwerkingen de patiënt kan verwachten en wanneer de verpakking leeg zal zijn.Prof. Speeckaert: "Naast een overzichtelijke lijst met aandoeningen, geeft de applicatie informatie over alle zalven en crèmes op voorschrift. Wat de patiënt invult, wordt anoniem verwerkt." Cream Calculator is beschikbaar via Google Play, iOS en www.creamcalculator.com.