Uit een recent rapport van Sciensano blijkt dat 2020 een jaar met veel teken werd. Voor het eerst werden de meeste tekenbeten gemeld na een bezoek of activiteit in het bos, met 41,2% van het totaal. Op de tweede plaats blijft de tuin, met 39,6% van de tekenbeten, een plaats bij uitstek om een tekenbeet op te lopen.

De link met corona en de maatregelen is duidelijk: we trokken in onze vrije tijd massaal naar het nabije bos, park en de natuur. Ruim 77% van de tekenbeten werd opgelopen op minder dan 10 km van huis.

Teken kunnen besmet zijn door meerdere ziektekiemen waaronder Lyme borreliose, die via een beet kunnen worden overgedragen op de mens. In samenwerking met het Agentschap Zorg en Gezondheid en AViQ start Sciensano een nieuwe studie met als doel een duidelijker beeld te krijgen van de verschillende ziekteverwekkers in België. De globale resultaten van de studie worden in de loop van 2022 bekend gemaakt.

Alle info op www.tekennet.be.

Uit een recent rapport van Sciensano blijkt dat 2020 een jaar met veel teken werd. Voor het eerst werden de meeste tekenbeten gemeld na een bezoek of activiteit in het bos, met 41,2% van het totaal. Op de tweede plaats blijft de tuin, met 39,6% van de tekenbeten, een plaats bij uitstek om een tekenbeet op te lopen.De link met corona en de maatregelen is duidelijk: we trokken in onze vrije tijd massaal naar het nabije bos, park en de natuur. Ruim 77% van de tekenbeten werd opgelopen op minder dan 10 km van huis.Teken kunnen besmet zijn door meerdere ziektekiemen waaronder Lyme borreliose, die via een beet kunnen worden overgedragen op de mens. In samenwerking met het Agentschap Zorg en Gezondheid en AViQ start Sciensano een nieuwe studie met als doel een duidelijker beeld te krijgen van de verschillende ziekteverwekkers in België. De globale resultaten van de studie worden in de loop van 2022 bekend gemaakt.Alle info op www.tekennet.be.