Aanstaande maandagavond organiseert het Vlaams Apothekersnetwerk een webinar waar alles uit de doeken wordt gedaan.

"Na de woonzorgcentra en zorgprofessionals krijgen nu ook burgers hun uitnodiging voor vaccinatie tegen covid-19. Veel mensen hebben echter twijfels en angsten over de prik. Daarom is het belangrijk dat we als huisapotheker een behulpzaam gesprek aangaan zodat onze patiënten niet met hun vragen blijven zitten. We staan overigens als zorgverlener het dichtst bij hen", luidt het in de uitnodiging.

Via de pop-up die vanaf begin april in de apotheeksoftware toegang verschaft tot de vaccinatiedatabank, kunnen apothekers zien of een patiënt een oproepingsbrief heeft ontvangen en of de patiënt erop heeft gereageerd. "Zo kunnen we perfect volgen waar de patiënt zich bevindt in het vaccinatietraject en sensibilisatie op maat aanbieden."

Tijdens de webinar maandagavond leert u via casussen werken met de pop-up en krijgt u een antwoord op tien veel voorkomende vragen in de apotheek.

De webinar verloopt via Zoom, op maandag 29 maart van 20u15 tot 22u15. Inschrijven kan via deze link.

Aanstaande maandagavond organiseert het Vlaams Apothekersnetwerk een webinar waar alles uit de doeken wordt gedaan. "Na de woonzorgcentra en zorgprofessionals krijgen nu ook burgers hun uitnodiging voor vaccinatie tegen covid-19. Veel mensen hebben echter twijfels en angsten over de prik. Daarom is het belangrijk dat we als huisapotheker een behulpzaam gesprek aangaan zodat onze patiënten niet met hun vragen blijven zitten. We staan overigens als zorgverlener het dichtst bij hen", luidt het in de uitnodiging.Via de pop-up die vanaf begin april in de apotheeksoftware toegang verschaft tot de vaccinatiedatabank, kunnen apothekers zien of een patiënt een oproepingsbrief heeft ontvangen en of de patiënt erop heeft gereageerd. "Zo kunnen we perfect volgen waar de patiënt zich bevindt in het vaccinatietraject en sensibilisatie op maat aanbieden."Tijdens de webinar maandagavond leert u via casussen werken met de pop-up en krijgt u een antwoord op tien veel voorkomende vragen in de apotheek. De webinar verloopt via Zoom, op maandag 29 maart van 20u15 tot 22u15. Inschrijven kan via deze link.