Sealing hoeft niet voor OTC...

30/08/18 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:45

In de vakantie hebben wij u meegenomen op reis in de verpakkingswereld. Zo hadden we het in het augustusnummer over Smart Packaging voor veilig medicijngebruik.

In dat artikel gaat het ook over de Gedelegeerde Verordening tegen namaakgeneesmiddelen 2011/62/EU. Bachi, de Belgische koepelorganisatie van de industrie van voorschriftvrije geneesmiddelen en gezondheidsproducten die in de apotheek worden verkocht, merkt terecht op dat er in de tekst een onjuistheid staat. De tekst vermeldt immers dat die verordening geldt voor zowel voorschriftplichtige als voorschriftvrije geneesmiddelen. Dat is vanzelfsprekend niet correct. De verordening geldt enkel en alleen voor voorschriftplichtige en/of terugbetaalde geneesmiddelen. OTC-producten vallen dus buiten deze verplichting en moeten niet voorzien worden van een tamperevidence sluiting, noch van een unieke serialiseringscode.

...

Verder lezen?

Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikels uit de Apotheker

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd * de Apotheker is een medisch vakblad. De Belgische wetgeving zegt dat alleen zorgverleners met een Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze site.
of

ClubVIP-leden hebben onbeperkt toegang tot alle artikels van de Apotheker

Ik wil lid worden Ik ben al lid