Het belang van de lokale apotheker als laagdrempelige en steeds toegankelijke zorgverlener staat daarin centraal. De 2.600 apotheken in Vlaanderen en Brussel kunnen namelijk heel wat extra zorgcapaciteit ter beschikking stellen, luidt het.

VAN geeft in de nota's opties over de manier waarop de apothekers hun steentje kunnen bijdragen, in functie van de eigen situatie en in overleg met de collega's en andere zorgverstrekkers in de buurt, en binnen de zorgraden. De apothekers uit de zorgraden nemen de insteken mee naar hun eerstelijnszone. VAN legde haar strategie ook op de tafels van de beleidsmakers in Vlaanderen en de Coronacommissaris.

Twijfelaars

Over de rol van de apothekers in het vaccinatieplan is alvast professor vaccinologie Pierre Van Damme (UAntwerpen) overtuigd. Met name dan als het erop aankomt om twijfelende patiënten te overtuigen. "Zorgverleners, zoals huisartsen en apothekers, zijn een heel belangrijke schakel, blijkt uit onderzoek", zegt hij in De Standaard. "Hen moeten we goed opleiden, zodra we voldoende gegevens over de vaccins hebben Als mensen bezorgd zijn over het vaccin, dan is het onze rol om die bezorgdheid te capteren, en gericht te beantwoorden."

De nota's van VAN kan u hier lezen: testing, vaccinatie.

Het belang van de lokale apotheker als laagdrempelige en steeds toegankelijke zorgverlener staat daarin centraal. De 2.600 apotheken in Vlaanderen en Brussel kunnen namelijk heel wat extra zorgcapaciteit ter beschikking stellen, luidt het.VAN geeft in de nota's opties over de manier waarop de apothekers hun steentje kunnen bijdragen, in functie van de eigen situatie en in overleg met de collega's en andere zorgverstrekkers in de buurt, en binnen de zorgraden. De apothekers uit de zorgraden nemen de insteken mee naar hun eerstelijnszone. VAN legde haar strategie ook op de tafels van de beleidsmakers in Vlaanderen en de Coronacommissaris.TwijfelaarsOver de rol van de apothekers in het vaccinatieplan is alvast professor vaccinologie Pierre Van Damme (UAntwerpen) overtuigd. Met name dan als het erop aankomt om twijfelende patiënten te overtuigen. "Zorgverleners, zoals huisartsen en apothekers, zijn een heel belangrijke schakel, blijkt uit onderzoek", zegt hij in De Standaard. "Hen moeten we goed opleiden, zodra we voldoende gegevens over de vaccins hebben Als mensen bezorgd zijn over het vaccin, dan is het onze rol om die bezorgdheid te capteren, en gericht te beantwoorden."De nota's van VAN kan u hier lezen: testing, vaccinatie.