VIB lanceert 'Grand Challenges'-programma

25/09/18 om 09:48 - Bijgewerkt om 09:30

De maatschappelijke impact van het VIB-onderzoek vergroten: dat is het doel van het gloednieuwe VIB Grand Challenges-programma. Daarin werken VIB-onderzoekers samen met onderzoekers in niet-VIB- disciplines en clinici van diverse ziekenhuizen. Concreet zal er via de eerste editie van dit programma een substantiële financiering gaan naar drie geselecteerde projecten die op korte termijn een directe meerwaarde voor burger en patiënt kunnen opleveren. De focus van deze projecten ligt respectievelijk op een snellere diagnose van leverproblemen, bestrijding van kanker met het eigen immuunsysteem en een betere detectie van primaire immuunziekten. Via nieuwe oproepen beoogt VIB met het GC-programma een maximaal bereik. Er werd reeds een volgende oproep voor bijkomende onderzoeksprojecten gelanceerd met kans op financiering vanaf 2019.

...

Verder lezen?

Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikels uit de Apotheker

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd * de Apotheker is een medisch vakblad. De Belgische wetgeving zegt dat alleen zorgverleners met een Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze site.
of

ClubVIP-leden hebben onbeperkt toegang tot alle artikels van de Apotheker

Ik wil lid worden Ik ben al lid