Na succesvol overleg tussen het FAGG, het Riziv en de fabrikant van Marevan heeft die laatste besloten om het geneesmiddel toch te blijven commercialiseren. Eerder was een stopzetting aangekondigd vanaf maart 2019.

"Omwille van het risico op bloedingen en/of bloedklonter bij het veranderen van een behandeling met warfarine, heeft het FAGG samen met het Riziv in het belang van de patiënt een oplossing gezocht om de beschikbaarheid van het geneesmiddel in België ook na maart 2019 te kunnen garanderen. Na een constructief overleg heeft de fabrikant Therabel bevestigd dat Marevan ook na maart 2019 op de markt zal blijven. De fabrikant heeft de nodige inspanningen geleverd om de continuïteit van de beschikbaarheid te garanderen", stelt het FAGG.

Het agentschap roept apothekers, groothandelaars-verdelers en patiënten op om geen onnodige voorraad van het geneesmiddel in te slaan zodat het geneesmiddel voor alle patiënten beschikbaar blijft.

Na succesvol overleg tussen het FAGG, het Riziv en de fabrikant van Marevan heeft die laatste besloten om het geneesmiddel toch te blijven commercialiseren. Eerder was een stopzetting aangekondigd vanaf maart 2019. "Omwille van het risico op bloedingen en/of bloedklonter bij het veranderen van een behandeling met warfarine, heeft het FAGG samen met het Riziv in het belang van de patiënt een oplossing gezocht om de beschikbaarheid van het geneesmiddel in België ook na maart 2019 te kunnen garanderen. Na een constructief overleg heeft de fabrikant Therabel bevestigd dat Marevan ook na maart 2019 op de markt zal blijven. De fabrikant heeft de nodige inspanningen geleverd om de continuïteit van de beschikbaarheid te garanderen", stelt het FAGG.Het agentschap roept apothekers, groothandelaars-verdelers en patiënten op om geen onnodige voorraad van het geneesmiddel in te slaan zodat het geneesmiddel voor alle patiënten beschikbaar blijft.