Hij is een van de zestien kandidaten die geselecteerd werd voor de Vlaamse PhD Cup 2023. De PhD Cup wil de inhoud van doctoraten - jaarlijks worden er in Vlaanderen zo'n 2.000 afgewerkt - bekender maken bij het brede publiek, en zo informeren en sensibiliseren over wetenschap.

Het is al de achtste keer dat de wedstrijd georganiseerd wordt. De kandidaten krijgen mediatraining en moeten bij wijze van finale de kern van hun onderzoek uitleggen in drie minuten tijd voor een jury van onder meer journalisten. De prijs: een voucher voor een opleiding aan de Vlerick Business School.

"In mijn doctoraat heb ik onderzocht hoe we via de riolen de efficiëntie van ons beleid -de coronamaatregelen - kunnen nagaan", licht Boogaerts zijn doctoraat toe op de website van de PhD-cup.

"Door het rioolwater te onderzoeken, komen we meer te weten over alle mensen die aangesloten zijn op het rioolwaterstelsel. Rioolwater bevat namelijk een schat aan informatie over ons gebruik, gezondheid en levensstijl: van alcohol en drugs tot geneesmiddelen en corona."

"Tijdens de coronapandemie hebben we turbulente tijden doorgemaakt waarin onze gezondheid en levensstijl serieus onder druk kwamen te staan. De mate waarin ons gebruik van drugs, alcohol en geneesmiddelen werd aangetast door de crisis blijft echter onduidelijk."

Het riool biedt hier volgens Boogaerts een antwoord op.

De halve finale gaat door op 27 september, de finale volgt op 19 oktober.

Tim Boogaerts., PhD Cup
Tim Boogaerts. © PhD Cup
Hij is een van de zestien kandidaten die geselecteerd werd voor de Vlaamse PhD Cup 2023. De PhD Cup wil de inhoud van doctoraten - jaarlijks worden er in Vlaanderen zo'n 2.000 afgewerkt - bekender maken bij het brede publiek, en zo informeren en sensibiliseren over wetenschap. Het is al de achtste keer dat de wedstrijd georganiseerd wordt. De kandidaten krijgen mediatraining en moeten bij wijze van finale de kern van hun onderzoek uitleggen in drie minuten tijd voor een jury van onder meer journalisten. De prijs: een voucher voor een opleiding aan de Vlerick Business School."In mijn doctoraat heb ik onderzocht hoe we via de riolen de efficiëntie van ons beleid -de coronamaatregelen - kunnen nagaan", licht Boogaerts zijn doctoraat toe op de website van de PhD-cup. "Door het rioolwater te onderzoeken, komen we meer te weten over alle mensen die aangesloten zijn op het rioolwaterstelsel. Rioolwater bevat namelijk een schat aan informatie over ons gebruik, gezondheid en levensstijl: van alcohol en drugs tot geneesmiddelen en corona.""Tijdens de coronapandemie hebben we turbulente tijden doorgemaakt waarin onze gezondheid en levensstijl serieus onder druk kwamen te staan. De mate waarin ons gebruik van drugs, alcohol en geneesmiddelen werd aangetast door de crisis blijft echter onduidelijk."Het riool biedt hier volgens Boogaerts een antwoord op.De halve finale gaat door op 27 september, de finale volgt op 19 oktober.