"De bedoeling van deze dag is aan te tonen hoe apothekers bijdragen aan een wereld waarin iedereen toegang heeft tot veilige, doeltreffende, kwaliteitsvolle en betaalbare geneesmiddelen en zorgtechnologie, en tot farmaceutische zorg", zegt FIP-voorzitter Dominique Jordan.

Het thema van de werelddag, 'Transforming global health', is een gelegenheid om te tonen hoe apothekers de gezondheid transformeren dankzij een waaier aan gezondheidsdiensten in hun gemeenschap: advies over een gezonde levensstijl, vaccinatie, correct geneesmiddelengebruik, aanpak van ziekten en verbetering van de levenskwaliteit. Ook de wetenschappers die mensenlevens veranderen en verlengen door veilige en doeltreffende geneesmiddelen en vaccins te ontwikkelen, staan op de werelddag in de aandacht.

Alle apothekers worden uitgenodigd om via de app WPD2020 (te downloaden via Google play of App Store) hun boodschap te delen over hoe hun beroep de gezondheid verandert. De FIP moedigt apothekers ook aan om van deze dag gebruik te maken om activiteiten te organiseren ter promotie van de rol die ze spelen in de verbetering van de gezondheid in de wereld.

In ons land worden op 25 september alvast de resultaten bekendgemaakt van de campagne 'Op mijn gezondheid'.

"De bedoeling van deze dag is aan te tonen hoe apothekers bijdragen aan een wereld waarin iedereen toegang heeft tot veilige, doeltreffende, kwaliteitsvolle en betaalbare geneesmiddelen en zorgtechnologie, en tot farmaceutische zorg", zegt FIP-voorzitter Dominique Jordan.Het thema van de werelddag, 'Transforming global health', is een gelegenheid om te tonen hoe apothekers de gezondheid transformeren dankzij een waaier aan gezondheidsdiensten in hun gemeenschap: advies over een gezonde levensstijl, vaccinatie, correct geneesmiddelengebruik, aanpak van ziekten en verbetering van de levenskwaliteit. Ook de wetenschappers die mensenlevens veranderen en verlengen door veilige en doeltreffende geneesmiddelen en vaccins te ontwikkelen, staan op de werelddag in de aandacht. Alle apothekers worden uitgenodigd om via de app WPD2020 (te downloaden via Google play of App Store) hun boodschap te delen over hoe hun beroep de gezondheid verandert. De FIP moedigt apothekers ook aan om van deze dag gebruik te maken om activiteiten te organiseren ter promotie van de rol die ze spelen in de verbetering van de gezondheid in de wereld.In ons land worden op 25 september alvast de resultaten bekendgemaakt van de campagne 'Op mijn gezondheid'.