"Voor veruit de meeste van onze zelfstandige zorgverstrekkers is vaccinatie sowieso vanzelfsprekend", zegt apotheker Hilde Deneyer, voorzitter van het OZZ. "Wat zich bij ons ook vertaalt in een gemiddeld hogere vaccinatiegraad dan in veel andere sectoren."

"Een maximale vaccinatiegraad, als dijk tegen het virus en haar nieuwe varianten, is een collectieve verantwoordelijkheid, waarbij wij een voorbeeldfunctie hebben", gaat ze verder. Het OZZ betreurt dat een voldoende hoge vaccinatiegraad over het hele Belgische grondgebied niet haalbaar blijkt op vrijwillige basis. "Maar nu we zien dat de situatie vooral in Brussel een probleem blijft, hebben we begrip voor de intentie om vaccinatie voor alle zorgberoepers in dit land verplicht te maken."

Het OZZ is de koepel van zelfstandige zorgverstrekkers binnen de Federatie Vrije Beroepen, en groepeert apothekers, kinesitherapeuten, podologen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, tandartsen, artsen, vroedvrouwen, diëtisten, klinisch psychologen en logopedisten.

"Voor veruit de meeste van onze zelfstandige zorgverstrekkers is vaccinatie sowieso vanzelfsprekend", zegt apotheker Hilde Deneyer, voorzitter van het OZZ. "Wat zich bij ons ook vertaalt in een gemiddeld hogere vaccinatiegraad dan in veel andere sectoren.""Een maximale vaccinatiegraad, als dijk tegen het virus en haar nieuwe varianten, is een collectieve verantwoordelijkheid, waarbij wij een voorbeeldfunctie hebben", gaat ze verder. Het OZZ betreurt dat een voldoende hoge vaccinatiegraad over het hele Belgische grondgebied niet haalbaar blijkt op vrijwillige basis. "Maar nu we zien dat de situatie vooral in Brussel een probleem blijft, hebben we begrip voor de intentie om vaccinatie voor alle zorgberoepers in dit land verplicht te maken." Het OZZ is de koepel van zelfstandige zorgverstrekkers binnen de Federatie Vrije Beroepen, en groepeert apothekers, kinesitherapeuten, podologen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, tandartsen, artsen, vroedvrouwen, diëtisten, klinisch psychologen en logopedisten.