België kocht verschillende covid-vaccins die - in functie van het merk - bewaard worden in de koelkast, diepvriezer of ultravriezer. Uiteraard is het niet evident om producten op -75° C te bewaren. Daarom bevroeg het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten de ziekenhuisapotheken ('en daarbuiten') naar hun opslagcapaciteit. Tevens wou het Geneesmiddelenagentschap weten of de ziekenhuizen bereid zijn een actieve rol op te nemen in de bewaring en verdeling.

In een tweede peiling ging het FAGG na over welke voorraden spuiten, naalden en ampullen NaCl 0,9% de ziekenhuizen beschikken. "Dit", zo luidt het, "om in de ziekenhuizen zo snel mogelijk te kunnen starten met vaccinatie van het eigen personeel. Want de levering van spuiten en naalden door de overheid volgt iets later dan de levering van de vaccins." Beide rondvragen dienden tegen begin deze week te worden ingevuld.

België kocht verschillende covid-vaccins die - in functie van het merk - bewaard worden in de koelkast, diepvriezer of ultravriezer. Uiteraard is het niet evident om producten op -75° C te bewaren. Daarom bevroeg het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten de ziekenhuisapotheken ('en daarbuiten') naar hun opslagcapaciteit. Tevens wou het Geneesmiddelenagentschap weten of de ziekenhuizen bereid zijn een actieve rol op te nemen in de bewaring en verdeling.In een tweede peiling ging het FAGG na over welke voorraden spuiten, naalden en ampullen NaCl 0,9% de ziekenhuizen beschikken. "Dit", zo luidt het, "om in de ziekenhuizen zo snel mogelijk te kunnen starten met vaccinatie van het eigen personeel. Want de levering van spuiten en naalden door de overheid volgt iets later dan de levering van de vaccins." Beide rondvragen dienden tegen begin deze week te worden ingevuld.