Als u het alarmsysteem zelf moet aanmelden, dan moet u dit doen via de website https://www.politie.be/nl/e-loket. Dit is een beveiligde website. U heeft een elektronische identiteitskaart (en kaartlezer) of een token nodig om 'binnen' te geraken op die website. Weet overigens dat u de aanmelding online moet doen. Het is dus niet mogelijk om de aangifte op het lokale politiekantoor te doen. De aanmelding is wel gratis.

U moet deze aanmelding doen binnen de tien dagen na de ingebruikname van het systeem. Bij deze aanmelding moet u een aantal gegevens doorgeven zoals de aard van het goed waar het alarmsysteem is geïnstalleerd (woning, apotheek), de aard van het risico van de plaats, de gegevens van de gebruiker en diens meer. Wijzigt er iets in de gegevens die u hebt doorgegeven op de website dan zal u een nieuwe aanmelding met deze nieuwe gegevens moeten doen. Stelt u het systeem buiten gebruik dan dient u dat al eveneens binnen de tien dagen te melden. Bovendien moet u minstens één keer per jaar de gegevens die u doorgaf valideren. Gebeurt dat niet dan kunnen de gegevens worden geschrapt.

Jan Roodhooft

Als u het alarmsysteem zelf moet aanmelden, dan moet u dit doen via de website https://www.politie.be/nl/e-loket. Dit is een beveiligde website. U heeft een elektronische identiteitskaart (en kaartlezer) of een token nodig om 'binnen' te geraken op die website. Weet overigens dat u de aanmelding online moet doen. Het is dus niet mogelijk om de aangifte op het lokale politiekantoor te doen. De aanmelding is wel gratis.U moet deze aanmelding doen binnen de tien dagen na de ingebruikname van het systeem. Bij deze aanmelding moet u een aantal gegevens doorgeven zoals de aard van het goed waar het alarmsysteem is geïnstalleerd (woning, apotheek), de aard van het risico van de plaats, de gegevens van de gebruiker en diens meer. Wijzigt er iets in de gegevens die u hebt doorgegeven op de website dan zal u een nieuwe aanmelding met deze nieuwe gegevens moeten doen. Stelt u het systeem buiten gebruik dan dient u dat al eveneens binnen de tien dagen te melden. Bovendien moet u minstens één keer per jaar de gegevens die u doorgaf valideren. Gebeurt dat niet dan kunnen de gegevens worden geschrapt.Jan Roodhooft