...

Een eettempel van 1.500 m2... het klinkt als een compleet geschift project. En nochtans kunnen we toch niet direct zeggen dat Dominique Lamanna dat label verdient. Creatief en ambitieus, dat wel. En overlopend van passie voor zijn vak. Het is dan ook niet verbazend dat hij de daad bij het woord gevoegd heeft en zijn dromen heeft waargemaakt door een heuse tempel te bouwen ter ere van de Italiaanse gastronomie. Een XXL-versie dan wel, in de gebouwen waar vroeger de belastingsdienst en de mensen van de post een onderdak vonden. Maar liefst zes maanden waren er nodig om de functionele indeling uit de gebouwen te timmeren en plaats te maken voor de indrukwekkend grote ruimtes waar design en elegantie hand in hand gaan. Een vier-onder-een-kapje Vanaf de straat ziet u maar één ding: de Via Lamanna. En dan bedoelen we vooral de wijnbar, die met zijn elegante hoge tafels en flashy knalrode barstoelen direct in het oog springt. Hier moet u zijn als u met volle teugen wilt genieten van een alcoholhoudende klassieker uit het mooie gelaarsde land. Naast de wijnbar, en dus nog altijd grenzend aan de Louizalaan, bevindt zich de delicatessenwinkel. Elke dag open tot negen uur 's avonds, biedt deze u een ruim assortiment van de beste Italiaanse artisanale producten. Van brood en groenten tot overheerlijke charcuterie en zelfs heuse kant-en-klare gerechten om mee te nemen. Smaakpapillen vs. portemonnee Goede journalisten als wij zijn, hebben we voor u ook het gastronomisch restaurant getest, wat maakt dat we u nu met een gerust geweten kunnen vertellen dat het verdict best positief was. Hoewel de inrichting eerder naar de donkere kant neigt, heeft het restaurant toch enkele onmiskenbare troeven. Zo is de bediening absoluut onberispelijk. De meeste obers komen dan ook, net als de chef, van restaurant Bocconi.