...
De geschiedenis van stevia
Stevia wordt ook wel eens het gesuikerde kruid van Paraguay of honingkruid genoemd. Het werd in de 16de eeuw door de Spaanse ontdekkingsreizigers vanuit Zuid-Amerika naar het vasteland meegebracht. Toch duurde het tot 1899 vooraleer de eerste, precieze botanische beschrijving van de plant werd gepubliceerd. Auteur was Dr. Bertoni. Nadien bleef het tot 1931 stil. Dat was het jaar waarin de wetenschappers erin slaagden om stevioside te isoleren. Tijdens de tweede wereldoorlog werd suiker schaars en kreeg stevia meer en meer aandacht. Er was echter geen mogelijkheid om de productie op te drijven waardoor de interesse snel verdween. In 1970 werd de zoethouder echter in Japan geïntroduceerd toen kunstmatige zoetstoffen daar niet langer op de markt werden toegelaten. Daardoor blijft stevia vooral op de Japanse en Koreaanse markt bijzonder populair. Sinds enkele jaren is de productie van de zoethouder in snelle ontwikkeling. Brazilië, Paraguay, Uruguay, Centraal-Amerika, de VS, China, Thailand en Israël hebben allemaal de (commerciële) mogelijkheden ervan ontdekt.
Verder lezen?
Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikelen
Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd* de Apotheker zijn medische vakbladen. De Belgische wetgeving zegt dat alleen artsen en zorgverleners met Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze sites.
Verder lezen?
Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikelen
Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd* de Apotheker zijn medische vakbladen. De Belgische wetgeving zegt dat alleen artsen en zorgverleners met Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze sites.