Dossier stress en burn-out

Als zorgverstrekker in de eerste lijn komt de apotheker vaak in aanraking met mensen die klachten hebben die in de richting van een burn-out kunnen wijzen. Het komt er dan op aan goed te luisteren, tips mee te geven en door te verwijzen voor verdere hulp. Maar net als andere beroepsgroepen en zorgverstrekkers kunnen ook apothekers zelf het slachtoffer van een burn-out zijn. Belangrijk is om zelf die tekenen te herkennen en actie te ondernemen. In de eerste plaats voor uzelf, maar ook in het belang van uw patiënten.

'Het is geen utopie, het is doenbaar, rendabel en het geeft voldoening'

Valérie Lacour staat met één been in de apotheek en met het andere in de universiteit om toekomstige apothekers op te leiden. Haar visie op het beroep? De apotheker als verstrekker van hoogwaardige farmaceutische zorg, patiëntgericht en zoveel mogelijk losgekoppeld van de verkoop.

Werken met een eigen website, wat zijn de regels?

Als u als apotheker wil werken met een eigen website, moet u rekening houden met een aantal deontologische voorschriften die van toepassing zijn. Wat houden die precies in en waar vindt u deze regels juist terug?

Siilo: veilige chatapp voor zorgverleners

Als zorgprofessional informatie van patiënten met collega's delen, doe je niet zomaar. Hoe de bekende chatapps de privacyregels naleven, is bovendien niet altijd duidelijk. De app Siilo biedt een antwoord met een veilige omgeving als oplossing, exclusief voor zorgverleners.

Vallen voor een katje: ja, maar...

Welke raad kan u geven aan patiënten die een katje gevonden hebben en het willen adopteren? Eerste les: ga na hoe oud het is en zorg voor comfort, voedsel en properheid.

Dossier stress en burn-outAls zorgverstrekker in de eerste lijn komt de apotheker vaak in aanraking met mensen die klachten hebben die in de richting van een burn-out kunnen wijzen. Het komt er dan op aan goed te luisteren, tips mee te geven en door te verwijzen voor verdere hulp. Maar net als andere beroepsgroepen en zorgverstrekkers kunnen ook apothekers zelf het slachtoffer van een burn-out zijn. Belangrijk is om zelf die tekenen te herkennen en actie te ondernemen. In de eerste plaats voor uzelf, maar ook in het belang van uw patiënten.'Het is geen utopie, het is doenbaar, rendabel en het geeft voldoening'Valérie Lacour staat met één been in de apotheek en met het andere in de universiteit om toekomstige apothekers op te leiden. Haar visie op het beroep? De apotheker als verstrekker van hoogwaardige farmaceutische zorg, patiëntgericht en zoveel mogelijk losgekoppeld van de verkoop.Werken met een eigen website, wat zijn de regels?Als u als apotheker wil werken met een eigen website, moet u rekening houden met een aantal deontologische voorschriften die van toepassing zijn. Wat houden die precies in en waar vindt u deze regels juist terug?Siilo: veilige chatapp voor zorgverlenersAls zorgprofessional informatie van patiënten met collega's delen, doe je niet zomaar. Hoe de bekende chatapps de privacyregels naleven, is bovendien niet altijd duidelijk. De app Siilo biedt een antwoord met een veilige omgeving als oplossing, exclusief voor zorgverleners.Vallen voor een katje: ja, maar...Welke raad kan u geven aan patiënten die een katje gevonden hebben en het willen adopteren? Eerste les: ga na hoe oud het is en zorg voor comfort, voedsel en properheid.