'De apothekeres van de apothekers'

Het parcours van Emmanuelle Vanmechelen volgen, betekent dat we het land doorkruisen van noord naar zuid. We reizen van de officina naar de beroepsvereniging, van het ziekbed van de patiënten naar dat van de apothekers, van de farmaceutische zorg naar de tarificatie. Een apothekeres die al van veel walletjes heeft geproefd, kortom.

Afbouwplan benzodiazepines start in februari

2023 begint met goed nieuws: het ontwenningsplan voor benzodiazepines en z-drugs, dat aanvankelijk was aangekondigd voor de lente, gaat al vanaf 1 februari van start.

Tekort aan medische hulpmiddelen dreigt

De vrees bestaat dat er in mei 2024 een tekort aan medische hulpmiddelen zal ontstaan als de EU-verordening 2017/45 in voege treedt. De Europese Unie werkt momenteel aan een wijziging van de overgangsregelingen.

Betrapt op diefstal... en dan?

Een apothekersassistent bezondigt zich aan de diefstal van een pakje pleisters of een ander product uit uw apotheek. Kunt u uw bediende in dat geval ontslaan om een dringende reden?

Ward Simons, winnaar van de eerste virtuele Vuelta

Eind september mocht Ward Simons (36) even mee op het podium met Vueltawinnaar Remco Evenepoel. De Boomse apotheker en absolute wielerfan kroonde zich in Madrid immers tot de winnaar van de allereerste virtuele Vuelta.

'De apothekeres van de apothekers'Het parcours van Emmanuelle Vanmechelen volgen, betekent dat we het land doorkruisen van noord naar zuid. We reizen van de officina naar de beroepsvereniging, van het ziekbed van de patiënten naar dat van de apothekers, van de farmaceutische zorg naar de tarificatie. Een apothekeres die al van veel walletjes heeft geproefd, kortom.Afbouwplan benzodiazepines start in februari2023 begint met goed nieuws: het ontwenningsplan voor benzodiazepines en z-drugs, dat aanvankelijk was aangekondigd voor de lente, gaat al vanaf 1 februari van start.Tekort aan medische hulpmiddelen dreigtDe vrees bestaat dat er in mei 2024 een tekort aan medische hulpmiddelen zal ontstaan als de EU-verordening 2017/45 in voege treedt. De Europese Unie werkt momenteel aan een wijziging van de overgangsregelingen.Betrapt op diefstal... en dan?Een apothekersassistent bezondigt zich aan de diefstal van een pakje pleisters of een ander product uit uw apotheek. Kunt u uw bediende in dat geval ontslaan om een dringende reden? Ward Simons, winnaar van de eerste virtuele VueltaEind september mocht Ward Simons (36) even mee op het podium met Vueltawinnaar Remco Evenepoel. De Boomse apotheker en absolute wielerfan kroonde zich in Madrid immers tot de winnaar van de allereerste virtuele Vuelta.