'Slacht de kip met de gouden eieren niet'

"Als enige bedrijfstak zorgt de farmaceutische industrie systematisch voor toegevoegde waarde, voor groei van de werkgelegenheid en een hogere productiviteit. Onze boodschap luidt dan ook: valoriseer dat ten gunste van de patiënt. Slacht de kip met de gouden eieren niet." Caroline Ven, CEO van pharma.be, wijst erop dat België in 2022 zijn positie als 'farmaland' andermaal bestendigde. De werkgelegenheid en de investeringen in O&O gingen in stijgende lijn.

'In Noord-Europa zijn we een echte innovator'

"Samen met onze partners in de gezondheidszorg, zoals huisartsen, ziekenhuizen, apothekers, overheden, farmabedrijven,... levert IQVIA toegevoegde waarde aan het ecosysteem van de gezondheidszorg. Het finale doel is patiënten helpen. Innoveren is voor ons erg belangrijk. Dat doen we onder meer via investeringen in acquisities, synergiën en ontwikkeling." Zegt Emmanuel Vanderhaegen, senior director & general manager IQVIA Belgium & Luxembourg.

Hoe maken we jongeren warm voor de apotheek?

Er zijn apothekershanden te kort. Hoe komt dat? Wat valt er aan te doen? De APB vat de koe bij de horens en richtte een werkgroep op om de aantrekkelijkheid van het apothekersberoep te bestuderen en actiepunten uit te werken.

Liever vapen dan roken,... toch?

Enige tijd geleden bracht de Hoge Gezondheidsraad (HGR) een nieuw advies uit rond de e-sigaret, als aanvulling bij een eerste document uit 2015. In grote lijnen zijn beide publicaties gelijklopend. Er blijven nog altijd grijze zones bestaan en de HGR geeft daarover advies.

Op stap door 'Belgisch' Egypte

"Toen wij voor het eerst in Caïro landden, probeerde mijn man de taxichauffeur in klassiek en modern Arabisch diets te maken waar we naartoe moesten. De man sprak enkel Egyptisch, gelukkig verstond hij wel Engels. Op de radio speelde toen This is not America", vertelt Katy Verhelle (59). Het voorval uit eind jaren 1980 was het begin van een fascinatie voor en reizen naar het land van de farao's.

'Slacht de kip met de gouden eieren niet'"Als enige bedrijfstak zorgt de farmaceutische industrie systematisch voor toegevoegde waarde, voor groei van de werkgelegenheid en een hogere productiviteit. Onze boodschap luidt dan ook: valoriseer dat ten gunste van de patiënt. Slacht de kip met de gouden eieren niet." Caroline Ven, CEO van pharma.be, wijst erop dat België in 2022 zijn positie als 'farmaland' andermaal bestendigde. De werkgelegenheid en de investeringen in O&O gingen in stijgende lijn.'In Noord-Europa zijn we een echte innovator'"Samen met onze partners in de gezondheidszorg, zoals huisartsen, ziekenhuizen, apothekers, overheden, farmabedrijven,... levert IQVIA toegevoegde waarde aan het ecosysteem van de gezondheidszorg. Het finale doel is patiënten helpen. Innoveren is voor ons erg belangrijk. Dat doen we onder meer via investeringen in acquisities, synergiën en ontwikkeling." Zegt Emmanuel Vanderhaegen, senior director & general manager IQVIA Belgium & Luxembourg.Hoe maken we jongeren warm voor de apotheek? Er zijn apothekershanden te kort. Hoe komt dat? Wat valt er aan te doen? De APB vat de koe bij de horens en richtte een werkgroep op om de aantrekkelijkheid van het apothekersberoep te bestuderen en actiepunten uit te werken. Liever vapen dan roken,... toch?Enige tijd geleden bracht de Hoge Gezondheidsraad (HGR) een nieuw advies uit rond de e-sigaret, als aanvulling bij een eerste document uit 2015. In grote lijnen zijn beide publicaties gelijklopend. Er blijven nog altijd grijze zones bestaan en de HGR geeft daarover advies.Op stap door 'Belgisch' Egypte"Toen wij voor het eerst in Caïro landden, probeerde mijn man de taxichauffeur in klassiek en modern Arabisch diets te maken waar we naartoe moesten. De man sprak enkel Egyptisch, gelukkig verstond hij wel Engels. Op de radio speelde toen This is not America", vertelt Katy Verhelle (59). Het voorval uit eind jaren 1980 was het begin van een fascinatie voor en reizen naar het land van de farao's.