Na een geslaagde lancering in volle lockdown, zijn de Dichters van Wacht er weer komend weekend. De (slam)dichters die je aan de lijn krijgt, zijn een mooie weerspiegeling van de Brusselse diversiteit aan talen, stijlen en poëtische invloeden. Misschien fluistert Els Moors, Gioia Kayaga, Herman Van Rompuy, Laurence Vielle of Lisette Ma Neza je wel poëzie in het oor.

De dichters zijn te bereiken via het gratis nummer 0800 11 233. Na een inleiding in het Nederlands, het Frans of het Engels, kan je genieten van een poëtische telefoontrip die je soms zelfs nog naar andere talen brengt: Afrikaans, Italiaans, Kinyarwanda, Lingala of Spaans... De lijnen zijn open op vrijdagavond 14, zaterdagavond 15 en zondagavond 16 augustus telkens van 20 tot 22 uur.

Aansluitend op het telefoonweekend duikt her en der in Brussel een Gedichtenapotheek op. Je kan er op consultatie bij een (slam)dichter, die je voorleest uit eigen werk. De Gedichtenapotheek opent de deuren van maandag 17 augustus tot en met zondag 30 augustus in Brusselse bibliotheken, cultuurhuizen en gemeenschapscentra of in de open lucht. Waar en wanneer de dichters hun spreekuur houden, ontdek je hier.

De Dichters van Wacht zijn een initiatief van de vzw verb(l)ind, die mensen wil verbinden tijdens de coronacrisis. Tijdens de eerste 'consultaties' midden in de lockdown, stond de telefoonlijn vaak roodgloeiend. Op elf avonden tijd kregen de Dichters meer dan 6.000 oproepen binnen.

Na een geslaagde lancering in volle lockdown, zijn de Dichters van Wacht er weer komend weekend. De (slam)dichters die je aan de lijn krijgt, zijn een mooie weerspiegeling van de Brusselse diversiteit aan talen, stijlen en poëtische invloeden. Misschien fluistert Els Moors, Gioia Kayaga, Herman Van Rompuy, Laurence Vielle of Lisette Ma Neza je wel poëzie in het oor.De dichters zijn te bereiken via het gratis nummer 0800 11 233. Na een inleiding in het Nederlands, het Frans of het Engels, kan je genieten van een poëtische telefoontrip die je soms zelfs nog naar andere talen brengt: Afrikaans, Italiaans, Kinyarwanda, Lingala of Spaans... De lijnen zijn open op vrijdagavond 14, zaterdagavond 15 en zondagavond 16 augustus telkens van 20 tot 22 uur.Aansluitend op het telefoonweekend duikt her en der in Brussel een Gedichtenapotheek op. Je kan er op consultatie bij een (slam)dichter, die je voorleest uit eigen werk. De Gedichtenapotheek opent de deuren van maandag 17 augustus tot en met zondag 30 augustus in Brusselse bibliotheken, cultuurhuizen en gemeenschapscentra of in de open lucht. Waar en wanneer de dichters hun spreekuur houden, ontdek je hier. De Dichters van Wacht zijn een initiatief van de vzw verb(l)ind, die mensen wil verbinden tijdens de coronacrisis. Tijdens de eerste 'consultaties' midden in de lockdown, stond de telefoonlijn vaak roodgloeiend. Op elf avonden tijd kregen de Dichters meer dan 6.000 oproepen binnen.