Beste apotheker, ik ben een bofkont. Voortaan ben ik immers hoofdredacteur van dit mooie en unieke blad, dat u telkens weer met opvallend veel interesse leest, zo blijkt uit onze grote lezersenquête. Dat de Apotheker u informatie verschaft die u niet via de geijkte kanalen vindt, zo leren we ook uit deze peiling. Dat we zo onderwerpen aanboren die nog op de onderhandelingstafel liggen of waaraan weinig ruchtbaarheid werd gegeven. Ook dat blijkt u ten zeerste te appreciëren. Binnenlandse en internationale beroepsgebonden thema's staan voor u bovenaan het lijstje van meest geliefde rubrieken. Ook homeopathie, fytotherapie, voeding en dermatologie blijven goed scoren, en topics over diergeneeskunde vallen vooral in het zuiden van het land in de smaak. U leest er meer over op pagina 4 in deze eerste editie van 2019.

Hierbij een warme oproep aan u, beste lezer, om uw suggesties of tips kenbaar te maken

Elf jaar lang heeft Désirée De Poot als hoofdredacteur van de Apotheker het beste van zichzelf gegeven om dit blad uit te bouwen tot wat het nu is: een alom gerespecteerde titel. Nu ze de fakkel doorgeeft, wens ik haar daarvoor, mede namens uitgever Roularta HealthCare, van harte te danken. We zijn ook vastberaden om de ingeslagen weg voort te bewandelen: een magazine, een website en nieuwsbrieven maken op uw maat, gericht op uw specifieke interesses en bekommernissen. Of u nu officina-apotheker bent of in een ziekenhuisapotheek werkt. Of u binnenkort afstudeert als kersvers apotheker, al enkele jaren aan de slag bent, of stilaan aan uw pensioen begint te denken... Hierbij overigens een warme oproep aan u, beste lezer, om uw suggesties of tips kenbaar te maken via de kanalen onderaan deze pagina. Denkt u aan een thema dat u graag uitgespit wil zien? Hebt u een tip over een project dat onze aandacht verdient? Wij horen het graag!

Deze korte kennismaking afsluiten, zou ik willen doen met de positieve boodschap van apothekeres Cécile Dethier uit Molenbeek. Haar apotheek werd tijdens de recente rellen in de hoofdstad het doelwit van vandalisme - u hebt de beelden wellicht gezien. Op facebook drukt ze daarover haar ontstemming uit. Om te eindigen met een optimistische boodschap: "Ik ben geboren in Molenbeek. Elke dag werk ik er, ik apprecieer mijn buren en ik denk dat dat wederzijds is. Ik heb geen gemakkelijk beroep, ik krijg te maken met de ontreddering van mensen die ziek zijn, die dierbaren verliezen. Ik maak de blijdschap bij een geboorte mee, ben getuige van gezinnen die zich vormen en zie kinderen opgroeien... Kortom, ik hou van wat ik doe en ook van waar ik dat doe."

Ik wens u en uw dierbaren in dezelfde positieve en optimistische drive alvast een gelukkig en gezond 2019 toe.

apotheker@roularta.be

veerle.caerels@roularta.be

@VeerleCaerels

Beste apotheker, ik ben een bofkont. Voortaan ben ik immers hoofdredacteur van dit mooie en unieke blad, dat u telkens weer met opvallend veel interesse leest, zo blijkt uit onze grote lezersenquête. Dat de Apotheker u informatie verschaft die u niet via de geijkte kanalen vindt, zo leren we ook uit deze peiling. Dat we zo onderwerpen aanboren die nog op de onderhandelingstafel liggen of waaraan weinig ruchtbaarheid werd gegeven. Ook dat blijkt u ten zeerste te appreciëren. Binnenlandse en internationale beroepsgebonden thema's staan voor u bovenaan het lijstje van meest geliefde rubrieken. Ook homeopathie, fytotherapie, voeding en dermatologie blijven goed scoren, en topics over diergeneeskunde vallen vooral in het zuiden van het land in de smaak. U leest er meer over op pagina 4 in deze eerste editie van 2019.Elf jaar lang heeft Désirée De Poot als hoofdredacteur van de Apotheker het beste van zichzelf gegeven om dit blad uit te bouwen tot wat het nu is: een alom gerespecteerde titel. Nu ze de fakkel doorgeeft, wens ik haar daarvoor, mede namens uitgever Roularta HealthCare, van harte te danken. We zijn ook vastberaden om de ingeslagen weg voort te bewandelen: een magazine, een website en nieuwsbrieven maken op uw maat, gericht op uw specifieke interesses en bekommernissen. Of u nu officina-apotheker bent of in een ziekenhuisapotheek werkt. Of u binnenkort afstudeert als kersvers apotheker, al enkele jaren aan de slag bent, of stilaan aan uw pensioen begint te denken... Hierbij overigens een warme oproep aan u, beste lezer, om uw suggesties of tips kenbaar te maken via de kanalen onderaan deze pagina. Denkt u aan een thema dat u graag uitgespit wil zien? Hebt u een tip over een project dat onze aandacht verdient? Wij horen het graag!Deze korte kennismaking afsluiten, zou ik willen doen met de positieve boodschap van apothekeres Cécile Dethier uit Molenbeek. Haar apotheek werd tijdens de recente rellen in de hoofdstad het doelwit van vandalisme - u hebt de beelden wellicht gezien. Op facebook drukt ze daarover haar ontstemming uit. Om te eindigen met een optimistische boodschap: "Ik ben geboren in Molenbeek. Elke dag werk ik er, ik apprecieer mijn buren en ik denk dat dat wederzijds is. Ik heb geen gemakkelijk beroep, ik krijg te maken met de ontreddering van mensen die ziek zijn, die dierbaren verliezen. Ik maak de blijdschap bij een geboorte mee, ben getuige van gezinnen die zich vormen en zie kinderen opgroeien... Kortom, ik hou van wat ik doe en ook van waar ik dat doe."Ik wens u en uw dierbaren in dezelfde positieve en optimistische drive alvast een gelukkig en gezond 2019 toe.