Het Franse Institut Pasteur zal tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 actief samenwerken met de gezondheidsautoriteiten om de volksgezondheid en veiligheid te waarborgen. Het introduceert verschillende maatregelen en initiatieven om de uitdaging van het gezondheidstoezicht tijdens deze kritieke periode aan te gaan.

Het is (eindelijk) zomer, maar onze gezondheid neemt geen vakantie! Dat is de boodschap van het Academisch Ziekenhuis Brussel (H.U.B), dat het Erasmusziekenhuis, het Koningin Fabiola Kinderziekenhuis en het Jules Bordet Instituut groepeert, om te sensibiliseren rond de verschillende gezondheidsproblemen die blijvende aandacht vragen of in omvang toenemen tijdens de vakantieperiode.

België is het vijfde meest innovatieve EU-lid, volgens de zonet gepubliceerde editie 2024 van het Europees innovatiescorebord. De goede score komt vooral door investeringen in O&O door overheden en bedrijven.

Cluster Zorg, een netwerkorganisatie van en voor eerstelijnszorgverstrekkers, heeft vier aanbevelingen klaar voor de toekomstige Vlaamse regering met het oog op een duurzame en kwaliteitsvolle eerstelijnszorg.

De 41-jarige historicus Wes Streeting werd vrijdag - één dag na de eclatante verkiezingsoverwinning van Labour - door kersvers premier Keir Starmer benoemd tot minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken.

Bijscholing

Volg de On-demand webinar

Recentste editie

Hoe zou de apotheek van morgen er kunnen uitzien? - Waarom mislukken diëten? - Zonnebescherming: ga steeds bedekt naar buiten

Lees het magazine

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

Partner content

De Apotheker Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overhe­den de toegang tot het netwerk van De Apotheker. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.