De kennis over medicatie tijdens en na de zwangerschap blijft immers ondermaats, klinkt het.

BELpREG is een acroniem en verwijst naar 'A BELgian interdisciplinary initiative to enhance pregnancy related data REGistration and research on medication use'. De onderzoeksgroep wordt geleid door een kernteam van onderzoekers van de Onderzoeksgroep Klinische Farmacologie & Farmacotherapie, Departement Farmaceutische en Farmacologische Wetenschappen, van de KU Leuven: prof. Veerle Foulon, dr. Michael Ceulemans en apr. Laure Sillis. Zij krijgen op hun beurt ondersteuning van een interdisciplinaire stuurgroep van zorgverleners en onderzoekers met expertise en interesse in het veilig gebruik van geneesmiddelen bij kinderwens, zwangerschap en borstvoeding, de gezondheid van zwangere vrouwen en kinderen en database-gebaseerd onderzoek.

BELpREG is nu op zoek naar zwangere vrouwen die een online vragenlijst willen invullen over hun medicatiegebruik. "We hebben minstens 2.000 zwangere vrouwen nodig om mee te werken aan dit belangrijke project", zegt dokter Michael Ceulemans. "De moeders van morgen verdienen meer zekerheid over de impact van medicatie op hun zwangerschap en de ontwikkeling van het kind. Daar vandaag mee te werken aan ons project helpen ze de moeders van morgen rechtstreeks."

De kennis over medicatie tijdens en na de zwangerschap blijft immers ondermaats, klinkt het.BELpREG is een acroniem en verwijst naar 'A BELgian interdisciplinary initiative to enhance pregnancy related data REGistration and research on medication use'. De onderzoeksgroep wordt geleid door een kernteam van onderzoekers van de Onderzoeksgroep Klinische Farmacologie & Farmacotherapie, Departement Farmaceutische en Farmacologische Wetenschappen, van de KU Leuven: prof. Veerle Foulon, dr. Michael Ceulemans en apr. Laure Sillis. Zij krijgen op hun beurt ondersteuning van een interdisciplinaire stuurgroep van zorgverleners en onderzoekers met expertise en interesse in het veilig gebruik van geneesmiddelen bij kinderwens, zwangerschap en borstvoeding, de gezondheid van zwangere vrouwen en kinderen en database-gebaseerd onderzoek.BELpREG is nu op zoek naar zwangere vrouwen die een online vragenlijst willen invullen over hun medicatiegebruik. "We hebben minstens 2.000 zwangere vrouwen nodig om mee te werken aan dit belangrijke project", zegt dokter Michael Ceulemans. "De moeders van morgen verdienen meer zekerheid over de impact van medicatie op hun zwangerschap en de ontwikkeling van het kind. Daar vandaag mee te werken aan ons project helpen ze de moeders van morgen rechtstreeks."