De Liga schetst de problematiek aan de hand van enkele cijfers uit de literatuur. Afgaande op de normen van de WHO beweegt 40% van de Belgen onvoldoende. Gemiddeld brengt een landgenoot overdag zes uur al zittend door. Wereldwijd zouden jaarlijks vier tot vijf miljoen doden kunnen voorkomen worden als de bevolking meer aan lichaamsbeweging zou doen. Een op de tienvroegtijdige overlijdens door een gebrek aan lichaamsbeweging, kan vermeden worden. Een gebrek aan lichaamsbeweging wordt geassocieerd met een risicotoename van 24% op fatale hart- en vaatziekten, 16% op een beroerte en maar liefst 42% op diabetes type 2.

Met de campagne zet de Belgische Cardiologische Liga zich al voor het vijfde jaar op rij in om de Belgen in beweging te brengen. "De gezondheid van ons hart is onze drijfveer om te bewegen", luidt het.

Bedrijven en individuen die deelnemen, krijgen dagelijks korte en sportieve uitdagingen om thuis of op het werk te doen; oefen- en reksessies om meer te bewegen; praktische tips die gemakkelijk te integreren zijn in de dagelijkse routine.

De Liga schetst de problematiek aan de hand van enkele cijfers uit de literatuur. Afgaande op de normen van de WHO beweegt 40% van de Belgen onvoldoende. Gemiddeld brengt een landgenoot overdag zes uur al zittend door. Wereldwijd zouden jaarlijks vier tot vijf miljoen doden kunnen voorkomen worden als de bevolking meer aan lichaamsbeweging zou doen. Een op de tienvroegtijdige overlijdens door een gebrek aan lichaamsbeweging, kan vermeden worden. Een gebrek aan lichaamsbeweging wordt geassocieerd met een risicotoename van 24% op fatale hart- en vaatziekten, 16% op een beroerte en maar liefst 42% op diabetes type 2.Met de campagne zet de Belgische Cardiologische Liga zich al voor het vijfde jaar op rij in om de Belgen in beweging te brengen. "De gezondheid van ons hart is onze drijfveer om te bewegen", luidt het.Bedrijven en individuen die deelnemen, krijgen dagelijks korte en sportieve uitdagingen om thuis of op het werk te doen; oefen- en reksessies om meer te bewegen; praktische tips die gemakkelijk te integreren zijn in de dagelijkse routine.