Dat meldt de website Apotheke Adhoc.

Naast vier algemene medische en pediatrische hulpdiensten in de regio's Bochum en Detmold, testen 283 apotheken het nieuwe systeem uit. De hulpdiensten kunnen aan de hand van specifieke software in eerste instantie de apotheken van wacht opzoeken. Met een scanfunctie bezorgen zij dan hun voorschriften rechtstreeks bij een van de dichtstbijzijnde apotheken, waar onmiddellijk wordt gecontroleerd of het geneesmiddel in kwestie in voorraad is. De functie is ook beschikbaar via een app, waarmee de patiënt rechtstreeks een van de omliggende apotheken kan contacteren.

De geselecteerde apotheek krijgt een melding via de desktop of de smartphone. Die kan de apotheker beantwoorden met kant-en-klare antwoorden of een vrije tekst. Daarmee wordt de patiënt dan gevraagd om de voorgeschreven medicatie binnen het uur op te halen.

Dat meldt de website Apotheke Adhoc. Naast vier algemene medische en pediatrische hulpdiensten in de regio's Bochum en Detmold, testen 283 apotheken het nieuwe systeem uit. De hulpdiensten kunnen aan de hand van specifieke software in eerste instantie de apotheken van wacht opzoeken. Met een scanfunctie bezorgen zij dan hun voorschriften rechtstreeks bij een van de dichtstbijzijnde apotheken, waar onmiddellijk wordt gecontroleerd of het geneesmiddel in kwestie in voorraad is. De functie is ook beschikbaar via een app, waarmee de patiënt rechtstreeks een van de omliggende apotheken kan contacteren. De geselecteerde apotheek krijgt een melding via de desktop of de smartphone. Die kan de apotheker beantwoorden met kant-en-klare antwoorden of een vrije tekst. Daarmee wordt de patiënt dan gevraagd om de voorgeschreven medicatie binnen het uur op te halen.