Amonis zorgt ook na pensioenopname voor zijn leden. Leden die hun rust- of overlevingspensioen van Amonis ontvangen in de vorm van een maandelijks rente, zullen hun rente met 1% zien stijgen, dit om hun koopkracht te handhaven, luidt het.

Duurzaamheid

"In 2019 ontbreekt het niet aan belangrijke gebeurtenissen in de economische en politieke actualiteit. Brexit of de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China hebben bijvoorbeeld enkele maanden lang de markten beïnvloed. Het investeringsmodel van Amonis bewees zijn waarde. In 2019 creëerde Amonis een nieuwe portefeuille voor investeringen in beursgenoteerde infrastructuur. Amonis bleef ook haar ESG-beleid (sociale, milieu- en ethische aspecten) toepassen. Eind 2019 werd bijna 85% van de portefeuille als conform de gedefinieerde principes beschouwd" preciseert Amonis in een persbericht.

809 nieuwe leden

Op 31 december 2019 had Amonis 28.832 leden: 27.547 leden met een professionele activiteit en 1.285 begunstigden van een rust- of overlevingsrente. In 2019 zijn er 809 nieuwe leden aangesloten, en bijkomend hebben nog eens 498 leden zich opnieuw aangesloten na het testen van producten bij de concurrentie.

Artsen blijven de meest vertegenwoordigde groep binnen Amonis. "Een specifieke campagne gericht op apothekers die in 2019 van start ging, toonde een duidelijke belangstelling van deze beroepsgroep voor de producten en diensten van Amonis."

"De nieuw aangeslotenen zijn meestal jongeren, aangezien Amonis aanwezig is op universiteiten en hogescholen om haar leden te begeleiden vanaf het begin van hun professionele carrière. Deze digital natives worden steeds meer verleid door een elektronische aansluiting. Ons Amonis-portaal, dat binnenkort online zal gaan, zal nog beter inspelen op deze typische vraag van deze tijd", stellen Dirk Bernard en Jean-Marie Limpens, voorzitter en ondervoorzitter van het pensioenfonds.

Het totale netto-incasso voor het jaar 2019 bedraagt 91.930.899 euro, een groei van bijna 3%. Het belegd vermogen op 31 december 2019 bedroeg 2.010.220.136 euro.

Amonis
© Amonis

Nieuwe voorzitter

Het mandaat van dr. Herwig Van Dijck, die 16 jaar lang voorzitter was van de Raad van Bestuur van Amonis, loopt ten einde. Dr. Van Dijck, die heeft bijgedragen tot het nemen van cruciale beslissingen en belangrijke keerpunten in de geschiedenis van Amonis heeft meegemaakt, zal de functie van bestuurder blijven uitoefenen. Dr. Dirk Bernard is specialist in klinische biologie in het AZ St Lucas in Brugge. Dr Bernard wordt in zijn functie van Voorzitter van de Raad van Bestuur bijgestaan door de vice-voorzitter dr. Jean-Marie Limpens.

Amonis zorgt ook na pensioenopname voor zijn leden. Leden die hun rust- of overlevingspensioen van Amonis ontvangen in de vorm van een maandelijks rente, zullen hun rente met 1% zien stijgen, dit om hun koopkracht te handhaven, luidt het.Duurzaamheid"In 2019 ontbreekt het niet aan belangrijke gebeurtenissen in de economische en politieke actualiteit. Brexit of de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China hebben bijvoorbeeld enkele maanden lang de markten beïnvloed. Het investeringsmodel van Amonis bewees zijn waarde. In 2019 creëerde Amonis een nieuwe portefeuille voor investeringen in beursgenoteerde infrastructuur. Amonis bleef ook haar ESG-beleid (sociale, milieu- en ethische aspecten) toepassen. Eind 2019 werd bijna 85% van de portefeuille als conform de gedefinieerde principes beschouwd" preciseert Amonis in een persbericht.809 nieuwe ledenOp 31 december 2019 had Amonis 28.832 leden: 27.547 leden met een professionele activiteit en 1.285 begunstigden van een rust- of overlevingsrente. In 2019 zijn er 809 nieuwe leden aangesloten, en bijkomend hebben nog eens 498 leden zich opnieuw aangesloten na het testen van producten bij de concurrentie.Artsen blijven de meest vertegenwoordigde groep binnen Amonis. "Een specifieke campagne gericht op apothekers die in 2019 van start ging, toonde een duidelijke belangstelling van deze beroepsgroep voor de producten en diensten van Amonis.""De nieuw aangeslotenen zijn meestal jongeren, aangezien Amonis aanwezig is op universiteiten en hogescholen om haar leden te begeleiden vanaf het begin van hun professionele carrière. Deze digital natives worden steeds meer verleid door een elektronische aansluiting. Ons Amonis-portaal, dat binnenkort online zal gaan, zal nog beter inspelen op deze typische vraag van deze tijd", stellen Dirk Bernard en Jean-Marie Limpens, voorzitter en ondervoorzitter van het pensioenfonds.Het totale netto-incasso voor het jaar 2019 bedraagt 91.930.899 euro, een groei van bijna 3%. Het belegd vermogen op 31 december 2019 bedroeg 2.010.220.136 euro.Nieuwe voorzitterHet mandaat van dr. Herwig Van Dijck, die 16 jaar lang voorzitter was van de Raad van Bestuur van Amonis, loopt ten einde. Dr. Van Dijck, die heeft bijgedragen tot het nemen van cruciale beslissingen en belangrijke keerpunten in de geschiedenis van Amonis heeft meegemaakt, zal de functie van bestuurder blijven uitoefenen. Dr. Dirk Bernard is specialist in klinische biologie in het AZ St Lucas in Brugge. Dr Bernard wordt in zijn functie van Voorzitter van de Raad van Bestuur bijgestaan door de vice-voorzitter dr. Jean-Marie Limpens.