...
Sojamelk
Strikt gezien mogen we in het kader van sojamelk niet spreken van een melkproduct, maar van een drankje op basis van sojagranen en melk. Het lijkt wel op melk en het wordt vaak gebruikt als melkvervanger voor mensen die allergisch of intolerant aan lactose zijn. Ook veganisten kiezen voor sojamelk. Net zoals koemelk, vinden we ook in sojamelk een goede kwaliteit van proteïnen waaronder alle acht essentiële aminozuren. Het calciumgehalte daarentegen is bijzonder laag (15mg/100ml) en om aan dat tekort tegemoet te komen, voegt de producent vaak calcium toe zodat het uiteindelijke gehalte aan calcium dat van melk benadert. Sojamelk bevat geen lactose en het profiel van de aanwezige vetten is op zijn minst interessant: een grote portie meervoudig onverzadigde vetzuren, weinig verzadigde vetzuren en geen cholesterol. Een aanrader dus voor mensen met een cardiovasculair risico.
Verder lezen?
Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikelen
Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd* de Apotheker zijn medische vakbladen. De Belgische wetgeving zegt dat alleen artsen en zorgverleners met Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze sites.
Verder lezen?
Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikelen
Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd* de Apotheker zijn medische vakbladen. De Belgische wetgeving zegt dat alleen artsen en zorgverleners met Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze sites.