Dossier: allergie in opmars

Zowat een kwart van de bevolking kampt met één of andere allergie, soms zelfs met meerdere tegelijk. Als apotheker kan u helpen door de symptomen te herkennen en het juiste advies te verstrekken.

Europees project moet gebruik van proefdieren inperken

VUB-prof Mathieu Vinken coördineert vanaf 1 mei het prestigieuze Europese project 'ONTOX' dat op zoek gaat naar innovatieve methoden om de veiligheid van chemische stoffen te evalueren zonder gebruik te maken van proefdieren.

De genese van een groene apotheek

Voor de jonge apotheker Claire Defrance heeft het groene kruis, het symbool van de apotheek, beslist een dubbele betekenis: die van een beroep in de gezondheidszorg en die van een meer ecologisch verantwoord en ethisch bewustzijn.

Immunomodulerende planten aanraden in de apotheek

Sinds het begin van de coronapandemie wordt veel onderzoek verricht naar de antivirale eigenschappen van immunomodulerende planten.

Apothekeres wikt en weegt woorden

Net voor de start van de eerste lockdown verscheen Heerlijk afgebakend eindeloos, de tweede dichtbundel van Dorien De Vylder. Een gesprek met de apothekeres-dichteres over haar twee passies, het apothekersvak en taal.

Dossier: allergie in opmarsZowat een kwart van de bevolking kampt met één of andere allergie, soms zelfs met meerdere tegelijk. Als apotheker kan u helpen door de symptomen te herkennen en het juiste advies te verstrekken.Europees project moet gebruik van proefdieren inperkenVUB-prof Mathieu Vinken coördineert vanaf 1 mei het prestigieuze Europese project 'ONTOX' dat op zoek gaat naar innovatieve methoden om de veiligheid van chemische stoffen te evalueren zonder gebruik te maken van proefdieren.De genese van een groene apotheekVoor de jonge apotheker Claire Defrance heeft het groene kruis, het symbool van de apotheek, beslist een dubbele betekenis: die van een beroep in de gezondheidszorg en die van een meer ecologisch verantwoord en ethisch bewustzijn. Immunomodulerende planten aanraden in de apotheekSinds het begin van de coronapandemie wordt veel onderzoek verricht naar de antivirale eigenschappen van immunomodulerende planten.Apothekeres wikt en weegt woordenNet voor de start van de eerste lockdown verscheen Heerlijk afgebakend eindeloos, de tweede dichtbundel van Dorien De Vylder. Een gesprek met de apothekeres-dichteres over haar twee passies, het apothekersvak en taal.