Huidverzorging voor jong en oud

Baby's met hun tere en gevoelige huid, volwassenen die kampen met de effecten van veroudering, adolescenten die moeten leren leven met een vette huid aangetast door acné: voor elke categorie bestaat er aangepaste en specifieke huidverzorging. Als apotheker speelt u een essentiële rol om deze patiënten doorheen de overvloed aan producten te gidsen, en om ongewenste bijwerkingen door het gebruik van cosmetica te melden.

Gecoördineerd antidotumbeleid dringt zich op

Bij een vergiftiging waarvoor een tegengif voorhanden is, is het van cruciaal belang dat het juiste antidotum snel bij de patiënt geraakt en vervolgens correct wordt toegediend. Bij gebrek aan een centraal beheer is die snelle beschikbaarheid evenwel niet evident. Het Antigifcentrum wil daar verandering in brengen.

'In vergaderingen ben ik vaak de enige die ooit al een patiënt gezien heeft'

Jan De Belie is apotheker en werkt als Professional Affairs Advisor bij de Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU), de Europese belangenvereniging van officina-apothekers. In die rol heeft hij een goed zicht op de evolutie van het beroep in de Europese Unie.

Gepassioneerd door bloemen

Apothekeres Katleen De Vel (35) heeft naar eigen zeggen altijd al groene vingers gehad: "Toen we nog op een appartement woonden, was ik al bezig met bloemen en plantjes. Ik wilde dus heel graag een tuin. Dat buiten zijn heb ik nodig om de drukke dagen in de apotheek te compenseren", zegt ze. Haar passie voor bloemen en groen krijgt binnenkort een extra uitlaatklep: ze start volgende zomer met een eigen pluktuin in Kuringen-Heide.

Huidverzorging voor jong en oudBaby's met hun tere en gevoelige huid, volwassenen die kampen met de effecten van veroudering, adolescenten die moeten leren leven met een vette huid aangetast door acné: voor elke categorie bestaat er aangepaste en specifieke huidverzorging. Als apotheker speelt u een essentiële rol om deze patiënten doorheen de overvloed aan producten te gidsen, en om ongewenste bijwerkingen door het gebruik van cosmetica te melden.Gecoördineerd antidotumbeleid dringt zich opBij een vergiftiging waarvoor een tegengif voorhanden is, is het van cruciaal belang dat het juiste antidotum snel bij de patiënt geraakt en vervolgens correct wordt toegediend. Bij gebrek aan een centraal beheer is die snelle beschikbaarheid evenwel niet evident. Het Antigifcentrum wil daar verandering in brengen.'In vergaderingen ben ik vaak de enige die ooit al een patiënt gezien heeft'Jan De Belie is apotheker en werkt als Professional Affairs Advisor bij de Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU), de Europese belangenvereniging van officina-apothekers. In die rol heeft hij een goed zicht op de evolutie van het beroep in de Europese Unie.Gepassioneerd door bloemenApothekeres Katleen De Vel (35) heeft naar eigen zeggen altijd al groene vingers gehad: "Toen we nog op een appartement woonden, was ik al bezig met bloemen en plantjes. Ik wilde dus heel graag een tuin. Dat buiten zijn heb ik nodig om de drukke dagen in de apotheek te compenseren", zegt ze. Haar passie voor bloemen en groen krijgt binnenkort een extra uitlaatklep: ze start volgende zomer met een eigen pluktuin in Kuringen-Heide.