Inflatie en prijsbeleid nekken toegankelijkheid tot geneesmiddelen

De geneesmiddelenproducenten, met de sector van de generische producten op kop, waarschuwen de Europese en nationale overheden voor de mogelijke impact van de energiecrisis op de toegankelijkheid en de beschikbaarheid van geneesmiddelen.

Willen patiënten dat indicatie op voorschrift komt?

Een vermelding van de indicatie op het geneesmiddelenvoorschrift kan de patiëntveiligheid verhogen. Sommige artsen staan daar weigerachtig tegenover omwille van de hogere werklast en bezorgdheid over de privacy. Een onderzoek van de UAntwerpen gaat na wat de patiënt zelf daarvan denkt.

Dossier: Geïntegreerde zorg

Geïntegreerde zorg is een benadering voor patiënten die baat hebben bij de hulp van verschillende zorg- en hulpverleners. De patiënt staat centraal en heeft de mogelijkheid om de controle zelf in handen te nemen. Een multidisciplinair netwerk ondersteunt hem daarbij. De overheid werkt momenteel aan een nieuw interfederaal plan geïntegreerde zorg. Dat moet de motor worden van een transitie die zowel door de diverse bevoegde overheden als het brede zorg- en welzijnslandschap breed gedragen wordt. Uw rol als apotheker in dit concept is van groot belang.

Leen Feys verdeelt gratis pakketjes tegen menstruatiearmoede

Apothekeres Leen Feys (32) uit Deinze pakt sinds kort uit met een opvallende actie: ze stelt gratis pakketjes met tampons en maandverbanden ter beschikking van jonge, schoolgaande meisjes die deze prodcuten niet kunnen betalen en dus noodgedwongen thuis moeten blijven van school. "Toen dit onderwerp in de media kwam, voelde ik me als jonge mama en vrouw erg aangesproken. Ik heb me toen voorgenomen om daar iets mee te doen."

Inflatie en prijsbeleid nekken toegankelijkheid tot geneesmiddelenDe geneesmiddelenproducenten, met de sector van de generische producten op kop, waarschuwen de Europese en nationale overheden voor de mogelijke impact van de energiecrisis op de toegankelijkheid en de beschikbaarheid van geneesmiddelen.Willen patiënten dat indicatie op voorschrift komt?Een vermelding van de indicatie op het geneesmiddelenvoorschrift kan de patiëntveiligheid verhogen. Sommige artsen staan daar weigerachtig tegenover omwille van de hogere werklast en bezorgdheid over de privacy. Een onderzoek van de UAntwerpen gaat na wat de patiënt zelf daarvan denkt.Dossier: Geïntegreerde zorgGeïntegreerde zorg is een benadering voor patiënten die baat hebben bij de hulp van verschillende zorg- en hulpverleners. De patiënt staat centraal en heeft de mogelijkheid om de controle zelf in handen te nemen. Een multidisciplinair netwerk ondersteunt hem daarbij. De overheid werkt momenteel aan een nieuw interfederaal plan geïntegreerde zorg. Dat moet de motor worden van een transitie die zowel door de diverse bevoegde overheden als het brede zorg- en welzijnslandschap breed gedragen wordt. Uw rol als apotheker in dit concept is van groot belang. Leen Feys verdeelt gratis pakketjes tegen menstruatiearmoedeApothekeres Leen Feys (32) uit Deinze pakt sinds kort uit met een opvallende actie: ze stelt gratis pakketjes met tampons en maandverbanden ter beschikking van jonge, schoolgaande meisjes die deze prodcuten niet kunnen betalen en dus noodgedwongen thuis moeten blijven van school. "Toen dit onderwerp in de media kwam, voelde ik me als jonge mama en vrouw erg aangesproken. Ik heb me toen voorgenomen om daar iets mee te doen."