...
Nieuwsgierige proeverijen
Culinair journalist Joël Broekaert, ook bekend van televisie en een culinair-wetenschappelijke theatershow, is gefascineerd door de (neuro)chemie van de keuken. Hoe proeven en ruiken wij wat we eten en drinken? Hoe ontstaan smaken en wat doen koken, braden, roken of fermenteren met aroma's? In zijn Proefles neemt Broekaert de nieuwsgierige proever mee op een reis langs de wetenschap van de neurogastronomie. Met dit boek worden keuken en tafel een laboratorium waarin je proefondervindelijk aan de slag kan met zongedroogde tomaten, chocola, wodka of vanille. Broekaert presenteert, goed verteld en met een aanstekelijk enthousiasme, een wervelende combinatie van de olfactorische wetenschap, aanlokkelijke recepten en straffe verhalen gelardeerd met een flinke schep evolutiebiologie en een snuif geschiedenis.
Verder lezen?
Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikelen
Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd* de Apotheker zijn medische vakbladen. De Belgische wetgeving zegt dat alleen artsen en zorgverleners met Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze sites.
Verder lezen?
Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikelen
Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd* de Apotheker zijn medische vakbladen. De Belgische wetgeving zegt dat alleen artsen en zorgverleners met Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze sites.